Srbija: Obmanuo sve u radnji – Muškarac svaki dan iz mesare supermarketa krao nekoliko kila mesa

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Većina nas je do sada bila u prilici da svjedoči krađi na pijaci ili u marketu, gledajući sugrađane dok krišom u džep stavljaju sitne artikle poput čokoladica, manjih konzervi, čokolada ili žvaka, ali vjerovatno nikada niste vidjeli nikoga ko se usudio da sa sobom ponese pola korpe namirnica i ne plati ih.

Jednom Nišliji je to pošlo za rukom. Njegova potkradanja otkrila je kasirka Marija iz radnje u koju je redovno svraćao i ispričala kako je mesnicu uspio da “otjera” u manjak.

Ona tvrdi da je svakog dana iz radnje u kojoj radi nestajalo meso, a kamere nisu uhvatile lopova. Prvo su posumnjali na mesara, ali ubrzo su otkrili da on nije kradljivac, onda je otkriveno nešto što je šokiralo sve radnike u prodavnici. Marija, koja je željela da ostane anonimna kaže da su “primjetili da svakog dana nedostaje meso i na to su ih upozorili menadžeri radnje. Svakog dana falilo je nekoliko kilograma mesa”.

Menadžeri su odlučili da pratimo potrošače. Gledali su ko kupuje najviše mesa. Nekoliko dana poslije upozorenja, otkrili smo lopova! Čovjek je kupio kilogram buta, a kad sam uzela kesu da otkucam bar-kod, vidjela sam da je mnogo teže i da u njoj ima više od kilogram mesa – priča kasirka.

Kada su otvorili kesu videli su da je u njoj i drugo meso! Kupac je rekao da se mesar prevario. Tad je platio i tako je prošlo. Ali onda su se svi u prodavnici zapitali kako je moguće da se ovo desilo njima pred očima. Motali su film unazad, pogledali su kamere i ništa im nije bilo jasno. A onda su počeli da ga prate. Iako ispočetka zbunjeni, radnici su ubrzo razotkrili kako im je nestajalo meso u ogromnim količinama.

Svakog dana je taj čovjek, menadžer obližnjeg kafe – restorana dolazio u radnju, ode do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa. Mesar mu spakuje u papir, pa u kesu i na kesu zalepi cenu tj. bar-kod. Onda traži kilogram buta, mesar isto uradi – spakuje u papir, pa u kesu, pa na to nalepi stiker s cenom. Tako uzme nekoliko različitih vrsta mesa, a onda stane sa strane gde ga ne vidi kamera, uzme kesu gde su ćevapi i ubaci u kesu gde je but. I zaveže kao što je mesar zavezao – priča Marija.

Na kesi tako, kaže, ostane samo jedna cijena, a unutra proizvod koji nije naznačen na njoj.

– Kad dođe na kasu, ja samo otkucam to što vidim – jedan bar-kod. Tako je mogao da radi koliko hoće. Posebno kad je gužva, pa kad ima mnogo ljudi na kasi, ko će da obrati pažnju i gleda šta je sve u kesi. Dnevno je krao dva do tri kilograma mesa- priča Marija za “Kurir”.

Kako ona kaže, da je stavio kilogram buta u dvije kile ćevapa, na primjer, ne bi nikad primetili toliku razliku, jer je mala razlika između dva kilograma i tri kilograma. Ali on se baš osilio pa je u kilogram ćevapa trpao tri kilograma buta.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker