Misterija devojčice sa slike koja traži majku po Srbiji: U domu gde je usvojena sve rubrike o njoj su prazne

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Jedini trag koji žena ima o svom poreklu je crno-bela fotografija sa kumom, ali su je vesti o kumi danas skrhale

Stara, očuvana crno-bela slika malene devojčice u naručju žene, danas se proširila društvenim mrežama uz potresan apel. Ispod nje je kratko pisalo da devojčica sa slike traži majku, Katicu Novotnik.

– Traži se Katica N. Žena sa slike. Živela je u Vrbasu. Pretpostavlja se da je umrla jer je oko 1936. godišta, ali ako ima neko od njenog roda da se javi. Traži je devojčica sa slike – pisalo je u apelu.

Tragom broja koji je ostavljen došli smo do prave istine. Ona je nešto drugačija. I jednako tužna.

– Reč je o mojoj sestri. Doduše, ne biološkoj – odmah nam je na početku razgovora napomenula žena koja se javila na taj broj.

Ona je usvojena 1958. godine, a na slici nije njena majka, već krštena kuma Katica. Sestra na sve načine pokušava da dođe do bioloških roditelja, a slika sa kumom Katicom je jedini trag koji ima – objašnjava ova žena.

Usvojenje njene sestre oduvek je, dodaje, bilo misterija. U domu “Rade Vranješević” u Banja Luci, iz kog je usvojena, o njoj nema nikakvih podataka.

– Sve rubrike o njoj su prazne. Nema nikakvih podataka. Jedino što je zavedeno je da je nepoznata žena 8. septembra donela žensko dete i ono je upisano kao Nađa. Ali, ona je jedino dete za koje čak u toj knjizi nema ni fusnote – dodaje njena sestra koja joj svim srcem pomaže u potrazi.

Njihova majka nikada nije želela da im otkrije kako je Nađa (koja danas ima drugo ime) usvojena. Pričala im je da je Nađa bila jako bolesna i da ju je navodno jedva spasila smrti.

– Ali, na toj slici ona uopšte ne izgleda kao bolesno dete – sumnjičavo danas komentariše sestra. Nažalost, vest koja je stigla nije im dala puno nade. Katica N. je umrla.

Živi su njeni potomci i suprug, a sestra će sigurno preko njih pokušati da dođe do informacija o biološkim roditeljima. Sestra je imala težak život i bilo bi lepo da bar ovo bude jedna svetla tačka posle svega kroz šta je prošla – poručuje na kraju.

(Telegraf.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker