Pogledajte emotivnu priču prelijepe Albanke sa Kosova: ”Čim sam se rodila mama me u sred zime ostavila u podrumu jedne kuće…”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prije više od 30 godina, kao tek rođena beba, ova sada prelijepa djevojka ležala je u podrumu jedne kuće u Gnjilanu. Njen plač tog hladnog martovskog dana zaparao je uši prolaznicima koji su je utoplili, nahranili i odnijeli u bolnicu kako bi tamo dočekala novu porodicu. Porodicu koja je želi u svom životu.

Teško djetinjstvo Elizabetu je učinilo još jačom. Danas je nasmijana, uspješna žena i medicinska sestra koja s ponosom priča o teškom djetinjstvu. Majka ju je ostavila na rođenju u podrumu, pronašli su je slučajni prolaznici, a onda je prebačena u Zvečansku, gdje je ostala sve dok nije došla porodica koja želi da je usvoji.

Ipak, ta porodica stigla je i brže nego što se nadala. Rade i Radmila Kasić nisu mogli da imaju svoju djecu, a čim su ugledali malenu djevojčicu znali su da će svu svoju ljubav pokloniti njoj.

Ime dobila po princezi Karađorđević

Moji roditelji su se upoznali u Čikagu. Tata je bio fudbaler iz Dalmacije, a majka iz Leskovca. Njih dvoje nisu mogli da imaju svoju djecu, pa su pronašli mene. Zanimljivo je to da su dobili dozvolu da me usvoje baš na dan kada sam rođena. Majka je tada razgovarala sa princezom Elizabetom Karađorđević, koju u Srbiji znaju kao Jelisavetu, i ona im je mnogo pomogla da me usvoje, a po njoj sam i dobila ime. Prije toga, imala sam samo prezime Subotić koje sam dobila u bolnici, jer sam pronađena u subotu – počinje za Blic svoju filmsku priču lijepa djevojka iz San Dijega.

Elizabeta nije ni sanjala da će sa svega nekoliko mjeseci postati lice sa TV ekrana. Čim je proces usvajanja završen, Rade i Radmila odveli su je u San Dijego, u novi dom. Ipak, cijela dijaspora čula je za priču promrzle bebe sa Kosova, te su aerodrom preplavile kamere i novinarske ekipe.

Screenshot/Instagram

Iako nikada nije upoznala svoje biološke roditelje, kako je odrastala, u Elizabeti je rasla i želja da sazna zbog čega je majka morala da ode. Da dobije dijelić slagalice koji nedostaje. Nažalost, potraga je svaki put bila neuspješna, ali je Elizabeta našla prijateljicu koja je prošla kroz vrlo sličnu situaciju.

Tražila sam ih svuda, najviše po Fejsbuku, ipak, bilo je neuspješno. Međutim, našla sam Milicu Mršulju sa kojom sam počela da se dopisujem. Ispostavilo se da smo obje rođene i ostavljene od strane bioloških roditelja u istom gradu, u Gnjilanu. Nakon toga smo se i lično upoznale u Beogradu, a ostalo je istorija – kaže Elizabeta Ždralo.

Želi da usvoji bebu iz Zvečanske

Ipak, Elizabeta nikada nije zaboravila mjesto u kom su joj pružili topao dom onda kada to niko nije učinio. Nekoliko puta odnosila je humanitarnu pomoć Zvečanskoj, a kaže i da ona i njen suprug žele da usvoje bebu baš odatle.

– Želim tako da uzvratim za ono što je meni pruženo kad sam bila mala, jer bez tih ljudi ne bih imala život koji sada imam – ponavlja ona.

Ipak, Elizabeta do sada nije uspjela da upozna svoj rodni grad. Ove godine, ponovo se vratila u Srbiju, te će možda sada imati priliku da obiđe mjesto odakle potiče, piše Blic.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex