Zukorlić: Razbit ćemo barijeru laži koja sandžačku regija drži u mraku neznanja, neinformisanosti i neistina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Narodni poslanik i predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić u današnjem obraćanju u Skupštini R. Srbije govorio je na temu zaštite konkurentnosti.

On je tom prilikom kazao da je finansiranje Regionalna televizija (RTV Novi Pazar) primjer brutalnog kršenja zakona, ispumpavanja novca i krađe građana.

– Gradska uprava u Novome Pazaru je napisala konkurs za podršku medijima i medijskim projektima. Po tom konkursu je 55 miliona dinara stavljeno na raspolaganje medijima koji su se javili na taj konkurs. Javilo se 19 medijskih subjekata.

Zamislite kakav je bio ishod odluke komisije, svakako od komisije koja je određena od strane Gradske uprave i podjela se desila na sljedeći način. 85% tih sredstava oko 46 miliona je dodjeljeno jednoj televiziji, Regionalnoj televiziji Novi Pazar, a čiji je suosnivač gradonačelnik Novog Pazara.

To se dešava najmanje 3 do 4 godine. Ja ne mogu da vjerujem da za to niko ne zna, ja ne mogu da vjerujem da treba i ova komisija i svi ostali nadležni organi da čekaju mene narodnog poslanika da ih o tome obavijestim iz poslaničke klupe i to nakon 3-4 godine.

Ponekad pomislim da informacije iz Novog Pazara ne mogu da preskoče ni Kopaonik, ni goliju, ni Zlatibor, ni Mokru Goru i da su toliko visoke da predstavljaju takvu barijeru da ovdje mogu da dospiju samo neistine i poluistine. Malo sam se i time pozabavio. Zbog činjenice da mediji u Beogradu posebno televizije sa nacionalnim signalom, nije moguće da ih ne zanima šta se dešava južno.

Onda sam došao do još jednog frapantnog podatka, a koji je svakako vezan i za prethodno što sam govorio. Svi dopisnici svih medija u Beogradu osim RTS-a, koji je imao dopisnika od ranije, su na platnom spisku iste televizije, iste političke stranke, istih šefova, istih vlasnika. Zamislite kako se ovdje čini nepravda.

Znači opljačka se 46 miliona dinara, dakle skoro 400.000 eura, iz budžetskih sredstva Novog Pazara tj. sredstava građana Novog Pazara i sa tim novcem se finansira privatna televizija gradonačelnika i njegove političke partije. Da, moguć je kriminal i da moguća je korupcija.

Da li možete da dokučite koliko je ovo štetno ne samo za konkurentnost ili što će ovih 18 medija kojima je dodijeljeno samo 15% tih sredstava, biti u prilici da prežive ili ne prežive ili da svedu sve na totalni minimum samo da prežive.

To je samo jedan aspekat štete, ali ova sredstva ukrasti, staviti ih u privatnu firmu, a potom finansirati i držati ih pod kontrolom ljude koje ste zbog političkog uticaja već instalirali kao dopisnike skoro svih beogradskih medija i time ste zapravo na liniji Kopaonik-Golija-Zlatibor-Mokra gora postavili tako gusto sito kroz koje ne mogu da prođu istine. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex