Ugljanin -Ponosni na vrijednosti i posebnosti sandžačkih Bošnjaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave uputio je poruku građanima Sandžaka u kojoj se kaže: „11. maj za SDA Sandžaka je veliki dan i razlog za ponos zbog uspjeha da ustanovimo Bošnjačko nacionalno vijeće kao najviše predstavničko i političko tijelo Bošnjaka Sandžaka.

583791 sulejman ugljanin ls

{module Oglas 1 – 2020}

Danas 11. maj obilježavamo kao Dan zastave, simbol identiteta našeg naroda koji nas određuje, izdvaja, definiše i koji čuva i podstiče na jedinstvo.

Nažalost, danas Bošnjaci ovaj Dan zastave obilježavaju u vrijeme režima koji u Srbiji sprovodi velikosprsku politiku, rehabilituje fašističke pokrete i veliča ratne zločince. Upravo je uspostavljanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća simbol antifašističkog opredjeljenja i borbe za slobodu.

{module Oglas 0 – 2020}

Danas, čitav civilizirani demokratski svijet vidi Srbiju kao nedemokratsku i neslobodnu zemlju.

Građane Sandžaka posebno zabrinjava činjenica da su Srbija i Crna Gora u posljednjiem izvještaju Freedom House-a pale ispod crte po pitanju demokratije i slobode.

Osobina sandžačkih Bošnjaka jeste da u najtežim trenucima znaju prepoznati istinu i pravdu i da se hrabro bore na pravoj strani. Zato ponosni na vrijednosti i posebnosti sandžačkih Bošnjaka čestitamo 11. maj – Dan zastave.“

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker