Ugljanin: Idemo na izbore

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da su Bošnjaci Sandžaka 29 godina organizovani kroz tu stranku ali i krovnu ustanovu, Bošnjačko nacionalno vijeće u cilju ostvarivanja elementarnih ljudskih prava i Ustavom garantovanih prava bošnjaka.

4554B43F 9C19 454A A8F6 C5BA32B140DF 630x375

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Prema njegovim riječima, okruženje je zahvatila, kako kaže Ugljanin “velikosrpska ideologija” čiji je osnovni cilj, rekao je Ugljanin, biološko istrebljenje Bošnjaka sa ovih prostora.

“Sastali smo se danas da podsjetimo na zločine srpskih oružanih snaga nad Bošnjacima u Sjeverinu 22. oktobra 1992. godine, Kukurovićima 18. februara 1993. godine i Štrpcima 27. februara 1993. godine, kada je iz voza 671 koji je se kretao na relaciji Beograd-Bar oteto i ubijeno 19 građana Sandžaka, 18 Bošnjaka i 1 Hrvat. Ti i svi drugi zločini nad Bošnjacima nisu rasvijetljeni niti je pokrenut postupak protiv onih koji su po službenoj dužnosti bili odgovorni da spriječe i kazne zločin. Da konstatujemo da predstavnici najviših državnih organa Srbije i danas negiraju zločin genocida nad Bošnjacima i veličaju ratne zločince i opravdavaju izvršene zločine”, rekao je Ugljanin.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Ugljanin je rekao da će ta stranka i Bošnjaci izaći na izbore, iako je upitna i sama svrha učešća Bošnjaka na njima. Prema riječima Ugljanina Inicijativa i Platforma za specijalni status Sandžaka su opcija koja nema alternativu na izborima.

On je rekao da je nekim, kako kaže, ozbiljnim strankama, odlukom predsjedništva SDA Sandžaka već upućen prijedlog strateške saradnje u predizbornom ciklusu, na izborima i postizbornom procesu. (rtv)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.