SPP podnio krivične prijave protiv učesnika i organizatora četničkog sabora u Riljcu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka pravde i pomirenja uputila je danas krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu protiv više lica učesnika i organizatora Četničkog sabora u selu Riljac, u Trsteniku, zbog djela povreda ugleda zbog rasne, vjerske, nacionalne ili druge pripadnosti iz člana 174 Krivičnog zakonika Republike Srbije (ko javno izloži poruzi lice ili grupu zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, vjeri, nacionalnosti, etničkog porijekla ili nekog drugog ličnog svojstva), kaznit će se novčanom kaznom ili zatvorom do godinu dana.

sppdfgt5634{module Oglas 2019 – U članku 1}
Stranka pravde i pomirenja smatra da nadležni sudski organi moraju hitno reagirati, identificirati i procesuirati sve učesnike ovog događaja koji su svojim djelovanjem uznemirili javnost i nanijeli duševnu bol pripadnicima islama, bošnjačkoga naroda i građanima Novog Pazara, pokušavajući da naruše međunacionalne odnose i izazovu međuvjersku mržnju i netrpeljivost među narodima Republike Srbije, ali i cijeloga regiona.

Želimo da vjerujemo da su ovo istupi pojedinaca koji su zloupotrijebili institucije sistema a nikako zvanični narativ i politika zvaničnih državnih organa i Srpske pravoslavne crkve.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Zato zahtjevamo od državnih organa da zabrane rad udruženja „Kraljevina Srbija“ jer svojim djelovanjem krši prava i slobode građana, posebno pripadnika manjinskih naroda, kao i vjerska prava i slobode zagarantirane Ustavom i zakonima Republike Srbije.

Od Srpske pravoslavne crkve tražimo da se jasno izjasne o ovom događaju i javno ograde od postupka sveštenika koji su učestvovali u organizaciji ove manifestacije mržnje i fašizma.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex