SDA Sandžaka – Šarčević da se izvine Bošnjacima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka demokratske akcije Sandžaka oštro osuđuje pokušaje srpskog  ministra Mladena Šarčevića i Muamera Zukorlića koji koordiniranim akcijama pokušavaju da ponize Bošnjake.

Znak Stranke SDA

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Velikosrpski režim uz saglasnost i podršku svojih poslušnika u Sandžaku koristi svaku priliku da iskaže prijetnje i neprijateljstvo prema Bošnjacima i da negiraju postojanje bosanskog jezika.

Srpski ministar Šarčević je juče zloupotrebio govornicu Skupštne Srbije da izrazi mržnju i neprijateljstvo prema bošnjačkom narodu i javno pozvao na nepoštovanje Ustava i zakona koji garantuju Bošnjacima pravo na obrazovanje na maternjem bosanskom jeziku i pismu.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Na ovaj način, velikosrpski režim i njegovi poslušnici iz Sandžaka,prijetnjama sa skupštinske govornice, putem medija i širenjem dezinformacija preko srpskih tajnih službi vrše konstantan pritisak na zaposlene i roditelje djeceu Sandžaku da odustanu od svojih prava.

Pozivamo srpskog ministra Šarčevića da se izvini Bošnjacima zbog negiranja bošnjačkog nacionalnog identiteta i da prestane sa konstantnim pritiscima na roditelje i zaposlene u obrazovnim institucijama u kojima se djeca obrazuju na maternjem bosanskomjeziku.

Stranka demokratske akcije Sandžaka će preduzeti sve raspoložive mjere da zaštiti Ustavom i zakonom zagarantovana prava bošnjačkog naroda u Sandžaku.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker