Muamer Zukorlić ”osvojio” drugo mjesto u Skupštini Srbije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanik koji je najviše govorio u Skupštini Srbije u periodu od 3. avgusta 2020. do 24. juna 2021. godine jeste Đorđe Milićević iz Socijalističke partije Srbije. On je za mikrofonom proveo 23 sata i 18 minuta. Slede ga Muamer Zukorlić iz Stranke pravde i pomirenja sa 18 sati i sedam minuta i Marko Atlagić iz Srpske napredne stranke sa 14 sati i pet minuta.

Podmladak stranke na vlasti od koje se, kako je najavljeno na početku ovog mandata parlamenta, najviše očekivalo, zakazao je. Govorili su malo, ali “kvalitetno”. Bar po merilima vlasti.

Iako u parlamentu imamo do sada nezapamćen odnos snaga, pa vladajuća SNS zajedno sa tek pripojenim SPAS-om Aleksandra Šapića ima 199 od ukupno 250 poslanika, najviše je govorio jedan socijalista – Đorđe Milićević.

Tako pokazuju podaci Skupštine Srbije.

O čemu je tačno Milićević govorio nešto više od 23 sata, verovatno ne znaju ni oni koji pomno prate skupštinske prenose.

Svakako je iznenađenje da je više govorio i od profesora Marka Atlagića, koji će ostati upamćen po svojim opširnim izlaganjima, u kojima je mahom vređao.

Na spisku onih koji su najviše raspravljali su i Veroljub Arsić iz SNS sa 13 sati i 16 minuta, zatim Vladimir Marinković takođe iz vladajuće stranke sa 12 sati i 40 minuta, Marijan Rističević 12 sati i sedam minuta, Aleksandar Marinković sa 11 sati i 24 minuta, ali i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma čija izlaganja su zajedno trajala nešto više od 10 sati.

Nova lica SNS zakazala

Neposredno nakon prošlih parlamentarnih izbora, održanih u junu 2020. godine SNS je najavljivala puno novih lica. Stigli su i odmah su se izdvojili Luka Kebara, Janko Langura, Lav-Grigorije Pajkić, Nikola Lazić…

Ukoliko je, međutim, suditi po minutaži za govornicom, može se reći da se nisu mnogo istakli. Luka Kebara govorio je nekoliko minuta kraće od tri sata, Janko Langura sat i 12 minuta, Lav-Grigorije Pajkić 24 minuta i Nikola Lazić devet minuta i 46 sekundi. (Nova.rs)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker