Muamer Zukorlić: Nakon virusa više ništa neće biti isto

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Muamer Zukorlić bio je gost emisije „Zaključak“ kanalu Slobodna TV, gdje je govorio o novonastaloj situaciji u svijetu povodom korona virusa. Ističe da se ovaj virus mora sagledatisa više aspekata od medicinskog, bezbjednosnog pa sve do mentalno-psihološkog aspekta.

5461561

{module Oglas 2019 – U članku 1}

„U medicinskom smislu ovo može biti prijetnja i ne smije se nikako potcijeniti. Ozbiljna je u onoj dimenziji u kojoj imamo poznate posljedice i reflekcije osobenosti samog virusa i sve ono što on izaziva ali i sa aspekta nepoznatosti. S obzirom da nažalost, medicinske nauke nisu uspjele da spremno dočekale ovakvu opasnost. Pored medicinsko-biološke, izuzetno važan aspekt jeste mentalno-psihološki a kome se ne pridaje previše značaja. Zato sam i u razgovoru sa predsjednikom R. Srbije i sa ostalim predstavnicima nadležnih organa, da se na medijima otvori prostor za poruku različitih ali ozbiljnih duhovnih autoriteta. Jednostavno, da paralelno sa medicinskim suočavanjem pokušamo adekvatno odgovoriti na mentalno-psihološki aspekt“.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Zukorlić naglašava da treba da odradimo sve što je do nas i da se jednostavno prepustimo realnosti tj. sudbini.

„Ja se ne plašim virusa ali sam ozbiljan u implementaciji preporuka. To je isto moj duhovno-odgojni koncept. U životu sve opasnosti tako i posmatram, da sam dužan da uradim šta je do mene a ostalo prepustim Bogu. Dakle, nemam nikakav grč, nikakav strah, zato što znam da sve što me zadesi nije me moglo mimoići i da sve što me je mimoišlo nije me moglo zadesiti. To mi drži vertikalu da prosto da ne mogu da upadnem ni u kakvu paniku, paranoju. Sve mjere primjenjujem ali isto tako u islamskoj koncepciji odnosa prema molitvi, peremo i ruke, noge, lice prije molitve, tako da to ne predstavlja problem. Istina sada je pojačano. Učinite sve što je do vas i predajte se realnosti života koji ima svoj tok a koji ne možete promjeniti“.

Zukorlić zaključuje da je ovo resetovanje svijeta i posle ovoga ništa neće biti isto. (Sana)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex