DR BOŽIĆ OBJASNIO KAKO SE MOŽE SAZNATI DA LI JE MUFTIJA ZUKORLIĆ OTROVAN: Evo šta se radi ako se desi SMRT BEZ SVEDOKA!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i sudski veštak, objasnio je na koji se način naređuje ekshumacija, i šta se radi kada se posumnja da je nečija smrt nastupila nasilno

Pre nekoliko dana, aktuelni predsednik Stranke pravde i pomirenja, Usame Zukorlić podneo je Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv N.N. lica, kao i laboratorijske nalaze koji, kako veruje, ukazuju da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću. On je zatražio da se formira međunarodna ekspertiza, koja bi izvršila ekshumaciju i obdukciju.

Prvo je zatražena hitna ekshumacija, ali je zatraženo odlaganje, zbog kako je rekao Usame Zukorlić, potrebnog vremena da se porodica psihički pripremi. O ovoj temi danas govorio je dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i sudski veštak.

– O konkretnom slučaju ne znam ništa, nisam video te nalaze da bi nešto mogao da kometarišem. Posle nečije smrti određenom analizom toksikoloških uzoraka, koji su određeni za to, i koji moraju imati svoje preklo, odnosno zna se da potiču od neke osobe, mogu se utvrditi toksične supstance, odnosno u takvim uzorcima se mogu utvrditi razna prisustva i na osnovu njihove koncentracije može da se stvori slika i donese zaključak da li je to zaista tako ili nije – dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i sudski veštak.

Doktor Božić je objasnio kako se naređuje ekshumacija.

– Uvek kad postoji nasilna smrt, sumnjiva smrt i smrt bez svedoka, i slične situacije u takvim situacijama, trenutno u našem pravosudnom sistemu, javni tužilac određuje da li treba vršiti ili ne obdukciju. Vrši se procena. Prvi koji izlaze i dolaze do tih podataka jesu ljudi iz policije.

Oni impresije prenose tužiocu, prenose svoje impresije, ili da li postoje neki tragovi koji ukazuju na postojanje sumnje na nasilnu smrt. Onda tužilac donosi naredbu po kojoj se postupa. Izvrši se obdukcija – dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i sudski veštak.

(Kurir)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker