Admir Muratović: Azizi radi na destabilizaciji Sandžaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Svi pretendenti na većnička mesta u Bošnjačkom nacionalnom veću (BNV) u Novom Pazaru, još nisu istakli svoje kandidature, a počele su prozivke i optužbe u predizbornoj utakmici.

Strele se, uglavnom, odapinju prema funkcionerima BNV iz redova SDA, koji su na čelu tog nacionalnog saveta i njihovom lideru Sulejmanu Ugljaninu.

Najagilniji je bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) i inicijator formiranja liste „ Savez za Sandžak i dobre Bošnjane“ Admir Muratović, koji preko svog Facebook profila, nastavlja da ocenjuje situaciju u predizbornoj kampanji.

Pre nekoliko dana, ocenio je da je „propao projekat albanizacije Bošnjaka u Sandžaku“.

Za to je optužio lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, predsednicu BNV Jasminu Curić, izvesnog radnika BIA i predsednika udruženja „Kosovo za Sandžak“ Ismeta Azizija, jer su „deo organizovane grupe koja je stajala iza pokušaja albanizacije u Sandžaku, što je gotovo dovelo do potpunog poremećaja odnosa između Bošnjaka i Albanaca“.

Napisao je da je sa tim projektom „propala i politika Sulejmana Ugljanina“ i pozvao birače te partije da ga „kazne zbog trgovine našim vlastitim interesima“ a„Ugljanin je u Tutrskoj – tursko siroče, u Prištini najveći Albanac, u Beogradu kad je ministar – srbofil, a u Sandžaku najveći Bošnjak“.

Murarović je, samo pre nedelju dana, opet, na svom Facebook profilu, pozvao pristalice SDA Sandžaka na savez i saradnju na predstojećim izborima za BNV.

Za tražio je pomoć da se Islamska zajednica (IZ) ujedini, a na ostalim izborima da glasaju za svoju stranku.

Birače SDA Sandžaka, nazvao je braćom i sestrama i priznao da je to, pre šest godina na skupu „Pravda za Sandžak“, jedva prevalio preko usta i da je za to zaslužan njegov bivši lider Muamer Zukorlić.

Nazvao ih je braćom i sestrama i priznao da je to, pre šest godina na skupu „Pravda za Sandžak“, jedva to prevalio preko usta, zahvaljujući svom nekadašnjem lideru pokojnom Muameru Zukorliću.

U novoj objavi direktno je optužio Azizija da je “uključen u proces destabilizacije prilika u Sandžaku i da je odgovoran za fizički napad na njega, pre dva dana, u Novom Pazaru”.

Na kraju je naveo da će se obratiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i direktoru BIA Branislavu Gašiću da mu omoguće “slobodne uslove” da nastavi predizbornu kampanju za BNV.

Muratović je nakon napuštanja SPP, postao samostalni odbornik u gradskom parlamentu u Novom Pazaru i , od februara ove godine, rukovodilac Ureda za obrazovanje Islamske zajednice (IZ) u Srbiji.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
10 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Spp simpatizeri
Spp simpatizeri
1 mjesec ranije

Šaban poluža…!!!!!…aćif efendija(hodza)…!!!!…muamer zukorlic(muftija)…!!!

Bdz simpatizeri
Bdz simpatizeri
1 mjesec ranije
Odgovor za  Spp simpatizeri

elokventniji od svih iz spp, admir muratovic naš sultan…glavu gore bihorski sokole…!!!!!!!!!!!

Sajma
Sajma
1 mjesec ranije
Odgovor za  Bdz simpatizeri

Ako ti je ovaj psihicki bokesnik sultan….onda sta reci o tebi …totalno prolupao lik..

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Bdz simpatizeri

On je bio jedan od najgorih u SPP, pored Muamera Zukorlića, imali su najotrovniji jezik u Sandžaku, a sve efendije. Pih, daleko im lijepa kuća, i oni sebe ubrajaju u muslimane.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Ne može musliman da se ponaša u javnom prostoru kao “žena ogovarača” da bi dobio neke poene kod takvih kao što je on, pored svih obaveza prema Allahu džš. musliman ima obaveze i prema ljudima, životinjama, prirodi, itd., i ne može olajavati svoju braću, da bi udovoljio režimu kako bi bio prihvaćen u BG. Allah džš. je milostiv, i može oprostiti sve što je neko prema njemu zgrešio, ali neće oprostiti nešto što je neko zgrešio prema ljudima, to će trebati da oproste oni koji su uvređeni, povređeni, oštećeni, itd. od strane ovih tzv. efendija i političara. Ako neko nije sposoban da uspe i da se nametne kao vođa svojim radom i delima, ne smije to da radi ogovaranjem, blaćenjem, laganjem, cinkarenjem, itd., ima poslova i bez politike i bez tzv. “vjerskih poslova”, gdje su naši efendije umislili da samo treba da klanjaju, idu na dženaze, i mevlude (sa dudova na pečenje i obrnuto), i da od toga treba žive k’o grofovi, tu su oni malo zalutali, mogli bi uz to i nekim normalnim poslom da se bave, jer i mi ostali imamo iste vjerske i sve ostale obaveze kao i oni, a od toga ne živimo, nego radimo druge poslove.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije

Najveću destabilizaciju Sandžaka ste napravili vi iz SPP, IZuS, i SDP-a, do sad u istoriji Sandžaka, čak ni Milošević nije uspio ono što ste vi uspeli za ovih 30-ak godina.

Fitim
Fitim
1 mjesec ranije

Vi ste Albanci

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije
Odgovor za  Fitim

Ne lazi kreslavi.

Sandzaklija
Sandzaklija
1 mjesec ranije

Dami je srest ovoga Azizija pa da ga dobro pljunem u facu.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 mjesec ranije
Odgovor za  Sandzaklija

Taj Azizi je apsolutno nebitan lik, on je samo poslužio neprijateljima Bošnjaka, SDA i Ugljanina da ih olajavaju, ato rade SPP i SDP, kao i IZuS. Ja nigde ne čuh da tog Azizija niko u SDA i BNV-u i spomene, a kamo li da govori o nekakvoj albanizaciji o kojoj govore protivnici Ugljanina, a dovoljno je vidjeti transparent za popis koji je okačilo BNV.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker