Počelo iznošenje stvari iz crkve izgrađene u dvorištu nane Fate Orlović

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Evropski sud za ljudska prava 1. oktobra je donio konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju

thumbs b c 9c9bdec8ff8dd98d4b4cd8d9a2138676

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Iz crkve koja je izgrađena u dvorištu Fate Orlović u Konjević Polju uz policijsko osiguranje počelo je iznošenje stvari, potvrdio je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) zamjenik načelnika opštine Bratunac Salih Dubičić.

“Prije deset dana se počelo sa iznošenjem stvari iz crkve, taj enterijer, a danas je to bilo malo više, neke krupnije stvari”, kazao je Dubičić.

Istakao je da su ovo aktivnosti koje prethode samom izmještanju crkve koja je izgrađena u dvorištu Fate Orlović.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Ovo su pripreme za izmještanje crkve. Unutrašnjost je počela da se uklanja prije deset dana”, rekao je Dubičić, te dodao da nije upoznat s time na koju drugu lokaciju i kada će tačno crkva biti izmještena, ali je potvrdio da se radi o pražnjenju objekta kako bi se moglo izvršiti njegovo izmještanje na drugu lokaciju.

Evropski sud za ljudska prava 1. oktobra je donio konačnu presudu kojom se nalaže da BiH mora izvršiti odluke kojima se nalaže uklanjanje crkve iz dvorišta Fate Orlović u Konjević Polju.

Rok za izvršenje presude istječe 1. aprila ove godine. Slučaj se odnosi na crkvu koju je Srpska pravoslavna crkvena opština izgradila na imovini koju su podnositelji prijave, odnosno Fata Orlović, bili prinuđeni napustiti tokom rata u periodu 1992.-1995.

Nana Fata Orlović je ovim nakon 15-godišnje pravne bitke dočekala konačnu presudu po kojoj crkva izgrađena u njenom dvorištu u Konjević Polju mora biti izmještena.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Fata Orlović živi u svojoj kući u Konjević Polju, smještenoj tik uz navedenu crkvu koju je Srpska pravoslavna crkvena opština izgradila na imovini koju je u vrijeme ratnih razaranja u periodu od 1992. do 1995. godine morala napustiti skupa sa sedmero djece i mužem Šaćirom pogubljenim tokom agresije na BiH.

(Anadolija)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.