Mitropolit Mihailo: Crna Gora ne postoji više, Abazović nas je isporučio Srbiji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo u razgovoru za Raport kazao je da je ugovor koji je vlada potpisala sa takozvanom SPC, na štetu Crne Gore, ali i ostalih zemalja u okruženju, prije svega BiH.

“Ovaj njihov stav koji su potpisali to je, ne bih uvrijedio cigane, ali ciganski posao kroz igru, tancovanje. Tako su oni veselo potpisali da nisu razmišljali o posljedicama koje se mogu desiti Crnoj Gori. U cijeloj priči najviše mi je žao Dritana Abazovića jer su ga navukli na tanak led i on će najviše i platiti. Šteta je.

Prva vlada je rekla, a ova druga potvrdila, da je ugrožena Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, ali i Srbi. To je podržao Dritan Abazović i čudi me da on to čini. Mogu da kažem da mira u Crnoj Gori neće biti dok se ne riješi pravo pitanje i dok se ne donese adekvatna pravna osnova za ovakav ugovor”, kazao je Mihailo.

Dodaje kako se ovim ugovorom nanosi velika šteta Crnoj Gori i da faktički ova zemlja ne postoji. Međutim, dodaje da se ovaj ugovor sigurno neće održati.

“Crna Gora je u ovom momentu srpska pokrajina, a Crnogorci su Srbi. Dakle, ne postoji. Ovo je još gore nego Republika Srpska u Bosni. Neće se to održati tako. Ukoliko bi se desilo da se ovo sprovede u djelo, budite sigurni da će se na Balkanu stvoriti takva situacija koja će se vrlo teško umiriti. Prvi momenat će početi sa Cetinja, odavde baš od mene”, pojasnio je.

Mitropolit Mihailo smatra da je najbolje rješenje da se donese pravna odluka Ustavnog suda te da to on treba riješiti, a ne popovi i pojedinci u vladi.

“To je igra riječi. U ovom slučaju kako su oni potpisali znači nema Crne Gore, Crnogorske pravoslavne crkve, nema nacije, himne, jezika, zastave, grba… Dakle, sve je na teritoriji Srbije. To se ne može dogoditi. Po meni prije bi nestalo Evrope, nego Crne Gore u Evropi.

Ovog siromaha Dritana iskorištavaju svi, a on siromah ne zna šta da kaže. Sada u Srebrenici čuli ste šta je sve rekao, a to je sve nagovor da to kaže. On to siromah ne osjeća, to je šteta. Sreo sam se sa njim dva puta. Jedne prilike sam mu rekao: ‘Slušaj ti mali, čuvaj glavu’. Drugi put sam mu kazao: ‘Tebi ova politika dobro ide, ali dobro vodi računa kakav ćeš put izabrati. Rekao sam mu i upozorio ga. Izabrao je pogrešan put. Odavde će početi sa Cetinja potpuna obnova Crne Gore, baš sa Cetinja gdje je i stvarana”, kazao je on.

“Ugovor će se poništiti sigurno, a i Vlada se ne može održati. To je nastavk one stare vlade. Tu je upao mali Abazović, vrlo bistar ali je nagrdio sam sebe”, zaključio je mitropolit Mihailo za Raport.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Adnan
Adnan
1 godina ranije

Kakav FOSIL braco moja mila…ko sta pita ili slusa ove fosile….

Samir
Samir
1 godina ranije

Bolje ti je da se zapitaš koliko si sam kriv što CPC u cjeloj državi nema ni 200 vjernika

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex