Kurti citirao poslanika Muhameda: Albanci iz dana u dan treba da čuvaju islam

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kosovski premijer Aljbin Kurti učestvovao je na manifestaciji Islamske zajednice Kosova (IZK) posvećenoj 70. godišnjici osnivanja Visoke medrese “Alaudin” u Prištini.

Kurti je u svom govoru rekao da je medresa “Alaudin” mesto “političke i nacionalne skupštine otpora i slobode”.

– Muftiju Naima Trnavu poznajem više od četvrt veka, iz vremena kada je Alaudinska medresa bila mesto okupljanja političkog i narodnog sabora otpora i slobode. Danas, kada obeležavamo 70. godišnjicu, jubilej Alaudin medrese, muftija Naim Trnava i ja smo malo stariji, mnogo manje od godina koje su prošle od tada – rekao je on.

Kurti je naglasio da su se i on i muftija “zalagali za opšte dobro”.

– Ali bez sumnje, niko od nas nije promenio svoj stav. Za opšte dobro, našeg društva i naše nacije. Takođe, nije promenio ni karakter dobrote prema ljudima kojima moramo da služimo bez rezerve i bez štednje – rekao je Kurti.

On je u delu svog govora citirao i poslanika Muhameda, ističući da bi Albanci svakoga dana trebalo da čuvaju islam među sobom.

– Kao većinski muslimanski narod, Albanci iz dana u dan čuvaju islam među sobom čak i tokom ovih poslednjih decenija, kada je zbog globalnog rata protiv terorizma biti musliman kao držati mačku u ruci, baš kao što je poslanik Muhamed – rekao je premijer. (Vesti online)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker