POGLEDAJTE AKCIJU POLICIJE:U Crnoj Gori uhapšeno 10 osoba zbog krijumčarenja skoro tone marihuane

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Crnoj Gori juce je uhapšeno deset osoba koji se dovode u vezu sa međunarodnim švercom skoro tone marihuane.

Sumnja se da su članovi kriminalne organizacije neovlašteno nabavljali i prevozili  radi dalje prodaje određene količine marihuane iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

Pretresi na 14 lokacija

– Službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom danas realizovali međunarodnu aktivnost kodnog naziva “Bruda“ koja je sprovođena u dužem vremenskom periodu uz podršku međunarodnih partnera – kancelarija FBI i Nacionalna kriminalistička agencija Velike Britanije (NCA), te u saradnji sa policijskim službenicima Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije i policijskim službenicima Bosne i Hercegovine. U okviru ove aktivnosti procesuirano je 18 osoba koje se dovode u vezu sa krijumčarenjem velikih količina narkotika na međunarodnom nivou – naveli su iz Uprave policije.

Kako je saopćila policija, krivična prijava podnijeta je protiv 18 osoba koje se sumnjiče za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Uprave policije izvršili su pretrese na 14 lokacija u više gradova u Crnoj Gori i tom prilikom uhapsili 10 osoba, dvije osobe se i dalje potražuju, četiri osobe se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Crnoj Gori i zemljama regiona, a dvije se nalaze u pritvoru zbog sumnje da su 2021. i 2022. godine počinili krivična djela u vezi zloupotrebe opojnih droga u Crnoj Gori i Srbiji – saopćeno je iz policije.

Sumnja se da su članovi kriminalne organizacije neovlatćeno nabavljali i prevozili radi dalje prodaje određene količine marihuane iz pravca Albanije preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

Razbijanje struktura organizovanog kriminala

– Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici su sprovodili ovu plansku aktivnost od 2021. godine i presijecanjem ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe, u više pojedinačnih zapljena na teritoriji Crne Gore i zemalja regiona, pronašli i oduzeli oko jedne tone opojne droge marihuana. Ove aktivnosti predstavljaju dio kontinuiranih mjera i radnji koje Uprava policije, u saradnji sa međunarodnim partnerima, sprovodi u cilju razbijanja struktura organizovanog kriminala koje se bave krijumčarenjem narkotika na međunarodnom nivou – naveli su iz policije.

Izvor:Avaz.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker