Oglasilo se tužilaštvo: Evo šta je prouzrokovalo Almino samoubistvo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tužilaštvo u Skadru optužilo je supruga Alme A. da je odgovoran za samoubistvo supruge i njihove dece.

Albanska policija pronašla je i telo druge devojčice koja je sa majkom, sestrom i bratom skočila u reku Bojanu. Otac Alme A. (39), Azem Bušati, je otkrio kako je živela ta porodica, a tužilaštvo u Skadru optužilo je Ergiza A. (31) da je odgovoran za samoubistvo supruge i njihovo troje dece, prenosi “Vox News”. Kako je navelo tužilaštvo, “on je vršio psihičko nasilje nad suprugom koje se manifestovalo u vidu uvreda i pretnji koje su prouzrokovale samoubistvo Alme A. koja je bila u izuzetno lošem psihičkom stanju zbog čega je odlučila da izvrši samoubistvo sa troje male dece”.

Tužilaštvo u Prvostepenom sudu opšte nadležnosti u Skadru je registrovalo krivični postupak br. 511/2024, na osnovu dostavljenog procesnog materijala Policijske stanice Skadar, upućeno na izvršenje krivičnog dela ‘Izvođenje samoubistva’ iz člana 99. Krivičnog zakonika, nadležan državljanin E.A. Iz podataka istražnih radnji do ove faze proizilazi da se dana 03.05.2024.godine, oko 17.30 časova, u policijskoj stanici Skadar pojavio državljanin E.A, koji je prijavio odlazak iz stana svoje supruge, državljanke AA. , zajedno sa njihovo troje maloletne dece.

U vezi sa ovom činjenicom, dostavljene su izjave lica koja znaju za događaj, iz kojih je utvrđeno da je 02.05.2024. godine, u popodnevnim časovima, državljanka AA sa maloletnom decom otišla na kafu sa sestrom- tazbina, VP građanin, u naselju ‘Ilirija’, Skadar. Tamo su ostali oko dva sata, a onda je građanka A.A. rekla svojoj snaji da će je brat odatle odvesti taksijem, pošto će ona otići kod njega nedelju dana da se smiri.

Sa snimka, nakon razilaženja od snaje, građanin A.A je sa troje dece išla trotoarom puta koji vodi do starog ‘Buna mosta, u pravcu ul. Crkva Gospe’, Skadar. Izlazak iz bara je u 20:10 02.05.2024.

Policijske službe su u nastavku saopštile da se za državljankom A.A. i njeno troje dece traga policija. Nakon toga, dana 04:05.2024 oko 22:00, policijske službe su obaveštene da je beživotno telo maloletnog deteta pronađeno na obali reke Bune u selu Darragjat, administrativna jedinica Dajč, identifikovano kao građanin E.A. dana. od rođenja 20.10.2015.

U prisustvu mrtvozornika, leš je pregledan i nisu pronađeni tragovi nasilja. Odlučeno je da se za državljanina E.A. izvrši medicinsko-pravni pregled, kako bi se utvrdile povrede na telu oštećenog i utvrdio uzrok smrti. Od strane pravosudne policije, izvršena je provera prebivališta državljanina E.A, gde nisu pronađeni nedozvoljeni predmeti.

Do ove faze stvarane su osnovane sumnje na osnovu dokaza da je državljanin E.A, kao rezultat kontinuiranog psihičkog nasilja nad suprugom, ispoljenog u vidu kontinuiranih uvreda i preljube, teško narušavajući njeno dostojanstvo, izazvao samoubistvo građanina. A.A, za koju se sumnja da se u teškom psihičkom stanju bacila u reku zajedno sa troje maloletne dece.

Pod ovim uslovima, izvršeno je zadržavanje državljanina E.A, kao osumnjičenog za izvršenje krivičnog dela ‘Izvođenje samoubistva’ iz člana 99. Krivičnog zakonika. Uviđaj se nastavlja u cilju pregleda svih video snimaka kamera oko mesta događaja u cilju otkrivanja putanje građanina A.A. i maloletne dece, saslušanja lica koja znaju za događaj i sprovođenja druge istrage u cilju prikupljanja potrebnih podataka u vezi sa potpunim rasvetljavanjem okolnosti krivične činjenice i za individualizaciju krivične odgovornosti“, saopštilo je tužilaštvo Skadra.

Da podsetimo, Alma A. (39) nestala je u četvrtak 2. maja kada je sa troje dece, dve devojčice od 8 i 9 godina i sinom od dve, skočila u reku Bojanu kod Skadra. Telo jedne devojčice uočio je ribar u subotu, a telo druge devojčice pronađeno je danas.

Uhapšen je suprug i otac Ergiz A. (31) zbog optužbi za nasilje u porodici. Istraga je otkrila da je, navodno, Alma pre nestanka videla slike ljubavnice u suprugu telefona.

Mondo

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex