Evo šta je Apelacioni sud odlučio o medicinskim sestrama koje su zlostavljale staricu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kosovski Apelacioni sud potvrdio je odluku Osnovnog suda u Peći, u vezi sa mjerom pritvora od 30 dana medicinskim sestrama, koje su početkom ovog mjeseca uhapšene zbog zlostavljanja starije žene, štićenice Doma za stare u Peći.

Time je Apelacioni sud odbio puštanje iz pritvora tri medicinske sestre – A. P., A. R., i R. K.

Sada i Apelacioni sud smatra da ukoliko jedna od medicinskih sestara bude na slobodi, postoji opasnost od utjecaja na svjedoke ili utjecaja na žrtvu.

Naglasak iz ovog suda međutim stavljaju i na mogućnost njihovog utjecaja na kolegicu iz Doma za stare, koja je bila jedini neposredni svjedok događaja.

Tri medicinske sestre uhapšene su 2. novembra zbog sumnje da su izvršile fizičko nasilje nad starijom ženom, štićenicom Doma za stare Orenda u Peći.

Istog dana na društvenim mrežama objavljen je i videosnimak sa ovom scenom nasilja nad staricom, a jedna od uhapšenih medicinskih sestara je radnica koja je napravila snimak.

Vijest je izazvala burnu reakciju lokalne i regionalne javnosti, a sa osudama su se istog dana oglašavali i kosovski zvaničnici, pojedinci, kao i mnogobrojna udruženja.

Izvor:Hayat

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker