“Bila je agresivna, obavila je nuždu i zaprljala sve”: Odbrana medicinske sestre koja tuče baku je sramna

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“U školi su nas učili da prema ljudima, koji predstavljaju rizik za osoblje i imaju psihičke probleme, treba da budemo dominantni”

Aurona Peljaj, medicinska sestra koja je uhapšena nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kome tuče baku u Domu za stare u Peći, iznela je detaljnu odbranu u policiju koja je za svaku osudu. 

Uporno je tvrdila da se branila od starice, iako se na videu vidi kako se podsmeva baki.

Njenu odbranu objavio je Sinjali.

– Kada sam počela da radim, ona je već bila stanarka u kući i doktor je potvrdio da ima psihičke smetnje. Na dan kada se desio slučaj, bila je veoma agresivna i s vremena na vreme doživljavala nervne krize, o čemu smo obavestili doktora. Tog dana imali smo zadatak da im promenimo pelene nakon što je ona izvršila svoju nuždu i zaprljala prostor rukama. Čula sam buku u kupatilu i otišla da pogledam. Moje kolege su imale problema tamo i želela sam da pomognem.

Ona me je napala i povredila mi ruku, napala me je nogom. Nisam koristila nasilje ili veliku silu osim da je sprečim da me napadne. Takođe je tog dana napala još jednog stanara.

U školi su nas učili da prema ljudima, koji predstavljaju rizik za osoblje i imaju psihičke probleme, treba da budemo dominantni. Svesna sam da je akcija bila preterana, ali ona me je prva napala i moji postupci su bili upozoravajući i ne velikom silom. Moje kolege su pokušale da je stave pod kontrolu. Inače, snimak je namerno objavljen jer sam ja juče dala otkaz – rekla je ona.

Kosovska policija uhapsila je tri osobe osumnjičene za fizičko nasilje nad starijom ženom, a njima je određeno im zadržavanje od 48 sati. Ćerka starice koja je fizički zlostavljana u domu za stare u Peći, u emotivnoj izjavi, rekla je da je šokirana nasiljem koje je doživela njena majka.

Izvor:Telegraf

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker