U Sarajevu pomama za bijelim lukom, kilogram košta 6 Eura

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---
jkjkhjkt
{module Oglas 2019 – U članku 1}
U želji da ponude što više, pijačni prodavači svoje štandove su obogatili velikim količinama bijelog luka koji se smatra prirodnim antibiotikom. Naš fotoreporter saznao je od prodavača da je kao nikada do sada porasla potražnja za bijelim lukom, a kilogram košta 6 eura.

Od prodavača saznajemo kako građani ne trebaju brinuti da će luka nestati, jer ga ima sasvim dovoljno.

{module Oglas 2019 – U članku 0}
Zanimljivo, prodavači su ispričali kako se bijeli luk naročito kupuje zbog navodnog čudotvornog recepta s bijelim lukom uz pomoć kojeg nam koronavirus ne može ništa. Kako tačno glasi taj recept nisu nam znali reći, ali tvrde da je posljednjih dana velika pomama za bijelim lukom.
 
Obzirom na činjenicu da je bijeli luk prirodni antibiotik, te da gubi u borbi s koronavirusom, jer je, kako sam naziv kaže, u pitanju virus, a ne bakterija, iz Kriznog štaba federalnog ministarstva zdravstva jasno pojašnjavaju:

“Antibiotici ne djeluju na viruse, samo na bakterije. Novi koronavirus je virus pa se shodno tome antibiotici ne bi trebali koristiti za prevenciju ili liječenje. Međutim, ukoliko ste hospitalizovani zbog 2019-nCoV, moguće je da dobijete antibiotike zbog mogućnosti bakterijske koinfekcije”, poručili su iz Kriznog štaba federalnog ministarstva zdravstva.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker