Svi građani koji iz inostranstva dolaze u BiH ići će u izolaciju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, nakon današnjeg sastanka u Doboju sa entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem, kazao je da će svi građani koji iz inostranstva dolaze u BiH od ponedjeljka ići u izolaciju.

BiH Zastave

{module Oglas 2019 – U članku 1}

“Institucije su reagovale blagovremeno i donijele su adekvatne mjere i epidemija se nalazi pod kontrolom. Najveći broj građana je slušao preporuke, ali određeni broj nije se pridržavao uputstava. Na prijedlog dva ministarstva zdravlja donesena je odluka da svi građani BiH koji dolaze iz inostranstva idu u izolaciju od 14 dana, odluka stupa na snagu od 16. marta u 18 sati. Redukovat će se i broj graničnih prelaza za robu, kako bi se pojačala kontrola”, kazao je Tegeltija.

Najavio je da će se uspostaviti dva krizna štaba, neke mjere će donositi vlade entiteta, neke kantona, a neke Vijeće ministara BiH.
{module Oglas 2019 – U članku 0}
“Jedan štab je za zdravstveni aspekt i usaglašavanje mjera, a na čelu će biti ministrica civilnih poslova. U štabu će biti i entitetski ministri zdravlja, šef Odjeljenja za zdravstvo Vlade Brčko distrikta i ministar sigurnosti BiH. Drugi štab je za poslovnu zajednicu kako bi se na privredu smanjile posljedice virusa, da nam se ne bi desilo da posljedice kasnije budu mnogo teže. Njega će činiti ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, entitetski ministri finansija, ministarstvo finansija i trezora BiH, ministri privrede i saobraćaja, naravno, sa poslovnom zajednicom. Kreirat će mjere i preporuke vladama da se savladaju poteškoće. Dnevno će se procjenjivati da li su potrebne nove restriktivne mjere”, istakao je Tegeltija.

Kaze je da se Bosna i Hercegovina nalazi na početku borbe s koronavirusom te je pozvao građane na disciplinovane praćenje preventivnih mjera protiv širenja zaraze.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker