Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u CG: Preminuo muškarac

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao COVID-19. Ovaj građanin je u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji”

tfgtrtz546554

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Jevto Eraković izjavio je večeras da je u Crnoj Gori registrovan prvi smrtni slučaj od koronavirusa i da je riječ o 65-godišnjem muškarcu Z.P. koji je sinoć poslije ponoći primljen u Klinički centar sa hroničnim oboljenjem pluća, navodi se u zajedničkom saopštenju KCCG i Instituta za javno zdravlje (IJZ). 

“Uzorak brisa je uzet nakon dolaska pacijenta u Klinički centar, a analize su potvrdile da je pacijent imao COVID-19. Ovaj građanin je u prvoj polovini ovog mjeseca boravio u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Eraković je kazao da je preminuli 65-godišnjak iz Herceg Novog.

“Poštovani građani Crne Gore, sa žaljenjem mogu da konstatujem da večeras možemo da objavimo prvog preminulog od posljedica COVIDA 19. U pitanju je državljanin Crne Gore, star 65 godina iz Herceg Novog. On je u ranim jutarnjim satima transportovan u Klinički centar Crne Gore i ubrzo nakon toga i preminuo. Sve mjere koje su u kratko vrijeme boravka u Kliničkom centru Crne Gore sprovedene, nažalost nijesu mogle da ostave neki bolji trag po liječenje ovog pacijenta.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Osoblje Kliničkog centra, kao što sam konstatovao  je preduzelo sve što se moglo preduzeti, koristilo je svu neophodnu zaštitnu opremu i sve procedure koje su propisane po standardima za liječenje ovakvih pacijenata. Ja želim da uputim iskreno saučešće porodici preminulog pacijenta, a našim građanima da poručimo da je ovo prilika da još jednom shvatimo kolika je ozbiljnost ove bolesti i ovog virusa, da poštujemo sve preporuke koje su date od strane Nacionalnog koordinacionog tima, da budemo solidarni i da se zajedno suočimo sa problemom koji nam slijedi i da ga uspješno i prebrodimo”, kazao je Eraković.

(Vijesti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker