Prva zamjena srbijanskih za registarske tablice RKS izvršena u Prizrenu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Centri su bili otvoreni u svim općinama da zainteresovani građani dobiju potrebne informacije, navodi se u saopćenju

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je da, na dan kada je je započeta primjena dogovora o neizdavanju ulazno-izlaznih dokumenata, odnosno, počeo teći dvomjesečni rok za preregistraciju vozila sa tablicama gradova na Kosovu na oznake RKS, izvršen je prvi takav slučaj.

Kako prenosi KoSSev, uz još jednu naznaku da je u prepodnevnim satima jučer, u svim Centrima za registraciju vozila na Kosovu započet proces preregistracije, iz kosovsog MUP-a precizirali su da je prva zamjena, kako kažu, “nelegalnih registarskih oznaka“ na RKS tablice izvršena u općini Prizren.

Oslobođeni taksi

– Centri su bili otvoreni u svim općinama da zainteresovani građani dobiju potrebne informacije i prvog dana u Centru za registraciju vozila u Prizrenu je izvršena prva zamjena registarskih tablica RKS tablicama – navodi se u saopćenju.

Ponovili su isto ono što i Kurti u svom obraćanju, da će građani biti oslobođeni taksi i ostalih obaveza, te ih iz kosovskog MUP-a još jednom pozivaju da “takvu priliku iskoriste“.

Jasan odgovor

S druge strane, stižu navodi da Srbi nisu zainteresovani za registraciju. Tako je gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Milan Radojević kazao da se niko od Srba nije pojavio u Centrima za preregistraciju vozila.

– Odgovor Prištini i Albinu Kurtiju Srbi su dali danas samim tim što se, prema podacima koje imam, niko nije pojavio u registracionim centrima da se raspita ili da podnese zahtjev za preregistraciju. Tako da mislim da je to jasan odgovor i signal i institucijama u Prištini i Albinu Kurtiju šta Srbi o tome misle – rekao je gradonačelnik Sjeverne Mitrovice.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker