Protesti u Prištini zbog silovanja 11-godišnje djevojčice: Traže smrtnu kaznu za petoricu silovatelja (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stotine građana Prištine okupilo se u ovom gradu zbog novog, užasnog slučaja silovanja jedanaestogodišnje djevojčice.

Naime, protesti su organizovani zbog stravičnog zločina koji se desio u subotu, a u kojem je pet osoba silovalo jedanaestogodišnju djevojčicu iz Prištine.

Kako prenose kosovski mediji, djevojčica je silovana u periodu od 17:30 do 00:30 sat i to u jednom od gradskih parkova.

Osumnjičeni za silovanje maloljetne djevojčice su Ekrem Redžepi (26), dok su njegov brat i ostala trojica privedenih maloljetni.

Od petero uhapšenih, četverici je određen jednomesečni pritvor, dok je odluka u vezi sa petim učesnikom brutalnog iživljavanja nad djetetom trebala biti objavljena danas.

Protesti koje su organizovale nevladine organizacije koje se bave zaštitom žena na Kosovu u prethodna dva dana, utorak i srijedu, okupili su više stotina građana.

“Zaštita djevojaka i žena”, “Država je kriva”, “Obrazujte dječake” i “Naoružajte žene”, neki su od transparenata koje su nosili demonstranati na protestu, prenosi portal Kosovo-online.

Demonstranti su se prvo zaustavili ispred sjedišta Ministarstva pravde, zatim ispred Sudskog savjeta, Tužilaštva i, nakon toga, ispred Skupštine i Vlade, a potom bacili crvenu farbu na pomenute institucije.

Okupljeni građani tražili su smrtnub kaznu za počinitelje ovog užasnog zločina koji, međutim, nije toliko rijedak. Naime, Kosovo je država u kojoj se svake godine prijavljuju desetine slučajeva seksualnog zlostavljanja.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandžački Rambo
Sandžački Rambo
5 mjeseci ranije

Šipci počeli da siluju svoju djecu.

hodze i kladionice
hodze i kladionice
5 mjeseci ranije
Odgovor za  Sandžački Rambo

…ovakvih pojava ima u cijelom svijetu.psihički poremecene osobe i maloljetna delikvencija….obavezno kazniti punoljetne počinioce,maloletnike poslati na prevaspitavanje u ustanovama namijenjenim za takvu vrstu delikvencije.
……ne smije se sa druge strane zanemariti potentnost jednog naroda i njegovom snagom za reprodukcijiom i umnožavanjem,u vremenu globalizacije i homosexsualnih vrijednosti koje ona sa sobom donosi…u vremenu pošasti bijele kuge koja hara globaliziranim zapadno -istočnim(kršcanskim)svijetom,.kao i nametnutom planirajucom porodicom u komunističkoj kini,gdje se plodovi mortaliteta(na žalost) beru danas…
….ovaj sexualno potentni narod treba finansijski i naučno-medicinski pomagati…šta znači finansijski pomagati.?jednostavno.,sve mortalitetom ugrožene nacije trebaju kroz finansijsku pomoc omoguciti životno blagostanje ovom narodu,da bi njegovi članovi imali što više slobodnog vremena,koje bi koŕistili za reprodukciju svoje i ostalih(mortalitetom ugroženih) nacija…šta znači, naučno-medicinski pomagati ovaj narod.?omoguciti mu kroz,na nauci zasnovani, vaspitno-edukativni pristup,izgradnji zdrave,kolektivno socijalne svijesti.usaditi kroz generacijsko obrazovanje,ljubav i želju za pomaganjem sebi i drugima,.posebno(prije svega)akcenat staviti na,nauci zasnovano povecanje nataliteta,mortalitetom ugroženih nacija…

Onaj koji misli
Onaj koji misli
5 mjeseci ranije

Šta lupaš?

hodze i kladionice
hodze i kladionice
5 mjeseci ranije
Odgovor za  Onaj koji misli

Nijesam imao namjeru da te iziritiram.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker