Policija u Kosovskoj Mitrovici zatvara kafiće, radiće prodavnice i apoteke

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kosovska policija u pratnji radnika opštinske inpekcije od danas obilazi kafiće u severnoj Kosovskoj Mitrovici i obaveštava ih da moraju da prekinu sa radom u skladu sa naredbom kosovske vlade o zaštiti od koronavirusa, nakog čega su mnogi kafići u gradu zatvoreni.

kosovo zastava 159043892 1

{module Oglas 2019 – U članku 1}

U razgovoru za KoSSev, Besim Hoti iz Kosovske policije, potvrdio je da se u Severnoj Mitrovici, ali i u ostalim opštinama zatvaraju svi ugostiteljski objekti.

“Došla je naredba da se zatvaraju svi ugostiteljski objekti koja ne predstavlja primenu sile, već je zbog zaštite od koronavirusa”, kaže Hoti.

Hoti navodi da opštinski inspektori, u pratnji policije, posećuju ugostiteljske objekte gde zahtevaju od vlasnika ovih objekata da obustave rad. Ova naredba odnosi se samo na ugostiteljske objekte, gde se okuplja veći broj ljudi, a ne važi za prodavnice, pekare, apoteke i slično, dodaje Hoti i izražava nadu da će ugostiteljski objekti već danas prestati sa radom.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Informaciju o zatvaranju za KoSSev potvrdilo je i nekoliko vlasnika lokala koji su želeli da ostanu anonimni.

Danas oko 14:30 jedan od kafića na mitrovičkom šetalištu je zatvoren. Kako je vlasnik nezvanično potvrdio za Kossev, službenica za koju pretpostavlja da je iz inspekcije, pokazala je legitimaciju i rekla da lokal mora biti zatvoren.

Sa primenom odluke o obustavljanju kopnenog saobraćaja na prelazima započelo se u šest sati. Odluka se ne odnosi na građane sa Kosova, odnosno kosovskim identifikacionim dokumentima, a sve u cilju sprečavanja pandemije koronavirusa. KoSSev prenosi da postoje i svedočenja da je na severu Kosova moguće u pojedinačnim slučajevima proći i sa srpskom ličnom kartom, ali isključivo ukoliko je na njima kao adresa naveden grad sa KiM.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Međutim, portparol Kosovske policije na centralnom nivou, Baki Keljani, u izjavi za KoSSev navodi da “ne može da govori o tome” uz podsećanje da je odluka kosovske vlade javno objavljena. Ističe da se Kosovska policija upravlja samo na osnovu odluka kosovske vlade.

Danas je potvrđen i treći slučaj obolelog od ovog virusa. Na čitavom Kosovu povećana je potražnja za dezinfekcionim sredstvima i maskama, što je uticalo i na povećanje cena određenih proizvoda. (n1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker