Pogledajte video – Sukob policije i građana u Podgorici, suzavac, privođenja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U glavnom gradu Crne Gore večeras je došlo do sukoba između demostranata i policije ispred Centra bezbjednosti Podgorica. Policija je koristila “hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena”, a tom prilikom privedeno je 18 osoba, kao i poslanici Demokratskog fronta Marina Jočić i Milun Zogović.

crna gora01 foto Aleksa Becic Demokrate Demokratska Crna Gora 725x448

{module Oglas 1 – 2020}

Poslanik Nebojša Medojević je rekao da kao član skupštinskog Odbora za bezbjednost ima pravo da napravi inspekciju postupanja državnih organa iz oblasti bezbednosti, ali da ga nisu pustili u stanicu policije.

Policija je upotrebila suzavac nakon što je prema njima bačeno više tvrdih predmeta, od strane građana koji su se oko 20 sati okupili u znak protesta zbog dešavanja u Budvi.

Policija je prethodno naredila okupljenima da se raziđu, ili će u protivnom upotrebiti sredstva prinude. Nakon toga su krenuli ka građanima, koji su se povukli ka Mašinskoj školi.

Iz Građanskog pokreta URA je saopšteno da je priveden predsednik mladih i član Predsjedništva GP URA, Milan Đaković.

Među privedenima su Ana Ždrale, Vlatko Kadić, Milivoje Brković, Omer Šarkić, Anđela Lukačević, Dragan Šašić, Zarija Pavićević.

Ispred stanice policije je bila prisutna Posebna jedinica policije.

Građani su uzvikivali “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit’ mora, Milo lopove”.

{module Oglas 2 – 2020}

UP: Oštećena službena vozila, povređen policajac

“Večeras oko 20,00 časova ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica se bez prijavljenog i odborenog javnog okupljanja okupila grupu od oko 70 građana i opozicionih političara kako bi izrazila nezadovoljstvo zbog dešavanja u Budvi. Policija je odmah izvršila postavku službe i okupljenima izdala više upozorenja i naređenja da se raziđu. Oni su se o izdata naređenja oglušili i uzvratili skandiranjem te nakon toga u pravcu policije počeli da bacaju kamenice. Ovom prilikom je oštećeno više službenih vozila Uprave policije i jedan službenik je povređen”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je, kako dodaju, primenila zakonska ovlašećnja i upotrebila sredstva prinude – “hemijska sredstva i fizičku snagu nakon čega je okupljena grupa razbijena.”

“U službene prostorije je privedeni su poslanici M.J. i M.Z. i građani L.M, M.V, O.D, E.Dž, O.Š, D.S, J.P, A.L, V.K, M.Ć, M.B, P.Š, F.P, Z.P, A.Ž i D.Lj. U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti na procesuiranju učesnika ovih incidenata”, saopšteno je iz policije. (Nova)

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=RfPFtmsZfKk

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker