Kosovo: Novom odlukom građanima zabranjeno kretanje od 17 do 6 sati

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vlada na dužnosti je sinoć razrešila i dosadašnji Upravni odbor Univerzitetsko kliničke službe Kosova i formirala novi

thumbs b c 87eeae26260e11d7b8b94d7c5ed74f82

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Vlada Kosova na dužnosti odobrila je zahtev Ministarstva zdravlja da se dva vremenska intervala zabrane kretanja građana promene u jedan i to od 17 do 6 sati u okviru mera za sprečavanje i kontrolu širenja koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vlada na dužnosti je na sastanku održanom sinoć odlučila da se kretanje građana i privatnih vozila zabrani od 17 do 6 sati, osim za medicinske potrebe, proizvodnju, snabdevanje i prodaju osnovnih proizvoda, kao i usluge i aktivnosti vezane za upravljanje pandemijom.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Predhodna odluka Vlade od 23. marta nalagala je zabranu kretanja u dva vremenska intervala od 10 do 16 i od 20 do 6 sati, ali se pokazalo da se u vremenu kada je dozvoljen izalazak iz kuće, u prodavnicma prave velike gužve i da ima puno ljudi na ulicama.

Novom odlukom Vlade, na zahtev Ministarstva zdravlja, zabranjuje se i kretanje građana na otvorenim prostorima (trgovima) u gradovima, osim za stanovnike tih oblasti i lica koja su ovlašćena od strane nadležnih tela. Takođe je odlučeno da licencirane apoteke rade od 6 do 17 sati, ali će posle 17 sati njihova aktivnost biti organizovana kroz dežurstva.

Prekršioci ovih mera predviđenih ovom odlukom biće kažnjeni prema važećim zakonskim odredbama.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Istovremeno, Vlada na dužnosti je sinoć razrešila dosadašnji Upravni odbor Univerzitetsko kliničke službe Kosova i formirala novi, a za predsednika Upravnog odbora imenovan je Xhevat Jakupi iz Nacionalnog instituta javnog zdravlja sa mandatom od godinu dana.

U obrazloženju Vlade se ističe da Upravni odbor izabran 06.10.2017. godine u svom radu pokazao loše upravljanje rashodima, ne poštujući potrebe i prioritete Univerzitetsko-kliničke službe Kosova.

“Ovaj odbor je takođe delovao u suprotnosti sa zakonom o upravljanju javnim finansijama i odgovornosti o trošenju javnog novca, kako je navedeno u izveštajima Nacionalne kancelarije za reviziju i Kancelarije za internu reviziju”, piše u obrazloženju.

Na Kosovu je ukupno 88 osoba zaraženo koronavirusom, a Vlada Kosova je preduzela niz mera za sprečavanje širenja zaraze.

(Anadolija)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex