“Jedan je vozio kauč na krovu auta, pa je nasred autoputa i dremnuo, drugi stanu da naprave selfi ili puše u tunelu!” Direktor nadzora novog autoputa u Crnoj Gori ŠOKIRAN ponašanjem vozača

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na auto-put Podgorica-Kolašin u Crnoj Gori čekalo se sedam godina, međutim, nakon što je 14. jula pušten u saobraćaj, trebalo je da prođe samo 7 dana da na istom budu zabeleženi neverovatni incidenti, te su u samom komandnom centru začuđeni idejama vozača koje su, kako kažu, više za psihološku nego za saobraćajnu ekspertizu.

Najgore što se desilo jeste to da su već prvog vikenda četiri automobila izogrela, a čak 40 prokuvalo zbog konstantnog uspona dugog 40 kilometara, ali ovo o čemu svedoče iz nadzornog centra su neverovante bizarnosti.

Raznorazne do sada neviđene situacije zabeležene su na ovom crnogorskom putu, pa je tako jedan vozač noću vozio u suprotnom pravcu, neki su vozili i 200 kilometara na sat, odnosno dvostruko više od ograničenja, par motociklista je u tunelu pravilo cigaret-pauzu i selfi fotografije u sporoj traci, dok je jedan vozač sa svojim kaučem na krovu automobila ipak privukao najveću pažnju.

Stajao je kamion u kom je vozač doručkovao i pio pivo. Evo, i nama je to smešno dok ne počnemo da razmišljamo o ostalim putnicima koji tuda moraju da prođu, a kojima to predstavlja opasnost. Pored ovog slučaja, imali smo i čoveka koji je vozio kauč, dvosed, na krovu auta do tunela na severnom delu autoputa. Tamo je fino odlučio da zaustavi vozilo i da odspava, i to upravo na tom kauču – priča direktor nadzora ovog auto-puta Andrej Mihailović.

“Ovo su priče i teme za psihologa”

Kako direktor dalje ističe, ovi primeri izlaze iz domena saobraćajne struke.

Ovo su priče i teme za psihologa. To što nama i našem narodu može pasti na pamet, to ja mislim da nema nigde – priča direktor Mihailović.

Pored nesvakidašnjih ideja vozača, na novoizgrađenpm auto-putu od početka rada česti su i slučajevi zapaljenih automobila, pa se procenjuje da skoro 20 do 50 vozila dnevno ostane u kvaru na tom putu, odnosno da “prokuvaju”, dok se za prvih pet dana čak 5, a ne 4 vozila zapalilo. Direktor objašnjava o čemu se radi.

To su mahom starija vozila. Što je najvažnije, nije bilo povređenih – dodaje.

Pomenuta dešavanja sa ovog autoputa trenutno su i jedna od gorućih tema na društvenim mrežama.

“Ko stigne do Kolašina, prošao je tehnički”, “Prodajem auto, 2 puta prošao auto-put bez posledica”, “Autoput ‘Ognjena Marija'”, “Postavite vatrogasce da dežuraju na naplatnoj rampi”, samo su neki od komentara usled sve češćih vesti o zapaljenim automobilima na novom crnogorskom auto-putu.

Auto-put ima 20 mostova, 16 tunela i 4 petlje. Svi pristupni putevi nisu gotovi, a koštao je gotovo milijardu evra, te će ga Crna Gora otplaćivati do 2035. godine.

Inače, putarina na novom autoputu počeće da se naplaćuje od sutra, a u jendom pravcu koštaće 3 evra.

Izvor:Radio Slobodna Evropa

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker