Crna Gora proglasila kraj epidemije, neke mere ostaju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U Crnoj Gori je danas proglašen kraj epidemije korona virusa. To je odlučilo Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti na predlog Instituta za javno zdravlje.

csm crna gora pixabay 5389e62805

{module Oglas 1 – 2020}

„Ovo je rezultat višemesečnih naproa svih u sistemu i naših građana“, objavile su zdravstvene vlasti i dodale da da će ostati na snazi mere protiv „uvoza“ virusa jer pandemija još traje.

Crna Gora je u ponedjeljak otvorila granice, ali mogu ući samo državljani zemalja u kojima je manje od 25 obolelih na 100.000 stanovnika.

Iako su granice otvorene i sa Srbijom, državljani Srbije ili rezidenti u toj zemlji za sada ne mogu u Crnu Goru, jer u Srbiji ima više od 25 obolelih na 100.000 stanovnika.

{module Oglas 0 – 2020}

Ulazak iz Srbije u Crnu Goru za sada je moguć jedino crnogorskim državljanima i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, ali uz 14 dana samoizolacije ili karantina.

Pomoćnik direktora Instituta Crne Gore za javno zdravlje, Senad Begić, saopštio je danas da su se stekli uslovi da se „odjavi“ epidemija korona virusa, ali i ukazao da i dalje postoji mogučnost oboljevanja.

Kraj epidemije se proglašava kada 28 dana uzastopno nema nijednog novoobolelog od korona virisa.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.