Crna Gora – Obilježja sandžačkih gradova na zgradi medrese

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori će novac prikupljen nakon jučerašnjeg džuma-namaza uplatiti kao pomoć Opštoj bolnici u Novom Pazaru

thumbs b c 6e9f664b5e600ee3eed283af9ccba738

{module Oglas 1 – 2020}

Opštinska obilježja Novog Pazara, Tutina i Sjenice večeras su istaknuta na zgradi medrese Mehmed Fatih u Crnoj Gori u znak podrške građanima Sandžaka oboljelim od koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori, na čelu s reisom Rifatom Fejzićem, juče je nakon džuma-namaza organizovala sergiju za pomoć novopazarskoj Opštoj bolnici koja, kako se navodi, nosi najveći teret u borbi protiv pandemije COVID-19.

107459804 3147552091993174 6139004280797683395 n

“Kao znak moralne podrške, solidanosti i empatije s narodom Sandžaka, večeras smo na fasadi medrese Mehmed Fatih prikazali opštinske zastave, Novoga Pazara, Tutina i Sjenice, dok će prikupljena sredstva biti uplaćena na žiro-račun Opšte bolnice Novi Pazar”, navode u Islamskoj zajednici.

Kako se ističe, nevolja koja je snašla građane Sandžaka iziskuje pomoć, kako se navodi, makar ona bila i simbolična.

{module Oglas 0 – 2020}

“Obzirom da ovaj virus ne bira mjesta i žrtve, naš angažman, iako simboličan, podsjeća nas na sentencu iz Kur’ana u kojoj Allah pohvalno govori o Ensarijama koji su pomogli svoju braću muhadžire: ‘I više vole njima nego sebi, mada im je i samima potrebno. A oni koji se učuvaju lakomosti, oni će, sigurno, uspjeti'”, navodi se.

Mešihat Islamske zajednice apelovao je da se, kako se navodi, po strani stave nesuglasice, razlike i oprečna mišljenja kao i da stremljenje ka opštem dobru i očuvanju zdravlja i života bude prioritetni cilj svih građana u Sandžaku, dijaspori i širom svijeta.

“Molimo Uzvišenog Allaha da od svih nas podigne bolest, iskušenja i belaje koje nismo u stanju podnijeti, a da preminule od ove zarazne bolesti uzdruži na Ahiretu s vjerovjesnicima, iskrenima, šehidima i dobrim ljudima, a divna li su oni družina.

Prenosi se od ibn Omera, radijallahu anhu, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ”Musliman je brat muslimanu, ne čini mu nepravdu i ne ostavlja ga u nevolji. Ko bude na usluzi svom bratu kada bude u potrebi, Allah će njemu pomoći kada bude potreban pomoći, ko bude otklonio brigu bratu, Allah će njemu otkloniti brigu od briga Sudnjeg dana, ko bude prekrio mahanu jednog muslimana, Allah će njemu prekriti mahane na Sudnjem danu”, kazali su iz Mešihata Islamske zajednice. (AA)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker