Vučić odgovorio Erdoganu: Ovo nije tursko

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Komentarišući najavu turskog predsednika da će krenuti u lobiranje za nezavisnost tzv. Kosova predsednik Srbije kaže da će razgovarati s njim.

“Erdogan je veliki političar, realno, i Turska je velika sila. Pokušaću da razgovaram sa njim. Do 1. septembra, prema Vašingtonskom sporazumu, obe strane imaju obavezu da nema lobiranja za priznanje ni otpriznavanje”, rekao je Aleksandar Vučić u Despotovcu

“Ako od 1. septembra, dokad važi vaš sporazum, krenu, ostaje nam da se branimo”, dodao je Vučić.

“Turska je velika slila, Erdogan je veliki lider, ja sam mali i zanemarljiv i Srbija je manje značajna, ali nije toliko mala da ne bi pokušala da se suprotstavi, jer štitimo svoje. Ovo nije tursko i nije pripadalo Turskoj i neće. Ostaje nam da se branimo”, rekao je Vučić.

Dodao je i da veruje da će Erdogan ublažiti taj stav, ali ako ne ublaži, Srbija će se boriti.

“Mi alternativu nemamo. Štitićemo narod na KiM, ali videćete i to da ni mi nismo tako mali”, kazao je Vučić.

O izjavi Bakira Izetbegovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je izjavu Bakira Izetbegovića povodom reči ministra MUP-a naše zemlje Aleksandra Vulina. “Nisam neko ko će da zapuši usta bilo kome. To može da radi Bakir (Izetbegović). Vulin je moj prijatlej sa njim se ne slažem u nekim stvarima. To je bio njegov stranački skup na koji sam bio pozvan. On je imao govor i nije moje da ga ućutkam”, kazao je Vučić tokom posete Despotovcu

.”Srbija ima svoje granice i one su priznate u UN i one nas jedino interesuju, računajući i Kosovo i Metohiju kao deo Srbije u skladu sa Rezolucijom 1244. Tačka. Neću da se izvinjavam nikome više, nikada više”, naveo je on.

“Oni su ti koji govore o ukidanju RS. Vulin je govorio o nečemu što misli, to pitajte njega… Interesuje nas samo da čuvmao svoje”, dodao je predsednik Srbije. (B92)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dardan
Dardan
1 godina ranije

Kosovo nije ni srbija niti je ikada bilo.
I prkos nekoliko pocinjeni genocida, represalije i ugnjetavanje Kosovo je preživelo vas.
Sa blagoslovom najslobodnijih, civilizovanih i demokratskih nacije nase planete, i u ime božanske i zemaljske pravde, rezolucije 1244, Presudu Medjunarodnog Suda Pravde,
i nesalomljivoj volji svog naroda, Kosovo je danas slobodna, nezavisna, suverena država i ko god će snjom umetnuti rogove, biće teško porazen i ići će ka sopstvenom uništenju.
Kosova je zemlja Kosovara, nepobedivi ljudi, hrabri muškaraca i žena, i nema tog varvarskog nasilja ili divljačke i zlocinacke srpske moći koja bi ga bacila na kolena.
Republika Kosova ima jake kulturoloske, istorijske i bratske ( 8 miliona turaka su porijeklom albanskom ) iodnose sa Republikom Turskom u tom smislu kako je i Predsdnik Erdogan rekao :
Kosova je Tursko kao sto Turska je Kosovo

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker