SRNA GLAVNA ATRAKCIJA NA PEŠTERU – Priupitomili je i spasili sigurne smrti! (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sada je omiljena među decom i glavna atrakcija u selu.

Na prostranim pešterskim poljima domaćini mahom uzgajaju ovce, a njihovi kućni ljubimci upravo su psi koji ih čuvaju. Sa njima se deca igraju, hrane ih i o njima brinu. Međutim, u domaćinstvu Žika Vujovića u selu Fijulj situacija je malo drugačija jer on u svom dvorištu ima ni manje, ni više već – srnu.

– Našao sam je u priodi dok je bila sasvim malo lane, nekoliko dana staro. Pretpostavljam da su joj roditelji nastradali i bila je ostavljena prirodi na milost i nemilost. Sasvim je sigurno da bi i ona završila tragično i zato sam odlučio da je donesem kući. Odgajili smo je i tako spasili sigurne smrti – kaže Žiko.

Rina

Iako šumska životinja, srna se vrlo brzo pripitomila kod Vujovića. Kako kažu, svima je miljenica, a najviše vremena sa njom provode deca koja kad bi mogla po ceo dan bi se igrala sa ovim neobičnim kućnim ljubimcem.

– Ona je glavna atrakcija i u selu. Kad nam gosti dođu moraju i nju obavezno da obiđu. Mnogo je dobra i mirna, navikla se na nas. Ode u prirodu, ali uvek se vrati – kaže Žiko.

Iako bi svi bili najsrećeniji da srna zauvek ostane kod njih veliko je pitanje da li će to biti moguće, jer zov prirode može da nadjača njihove želje i ljubav koju gaje prema njoj.

Kilometrima udaljeno od Peštera nalazi se i selo Dragačica, potpuno drugačije ali ipak imaju jednu zajedničku stvar. Mladi lovac Nikola Bešević  pre više od pola godine takođe je pripitimo lane, nazvao ga Živko i ono još uvek živi u ovom dragačevskom drvorištu i raste u rasnog jelena. (Rina)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex