Slika obilazi Balkan: Sad ćeš sine kod nje na grob, mrtvoj da joj se izviniš! (FOTO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na društvenim mrežama se jutros proširila objava sa izuzetno gnusnim sadržajem – na fotografiji se nalazi momak koji, stojeći na mezarju kojem je zakopana Bošnjakinja – tekstom poziva da se “gazi po balijama”. Fotografija je nastala u Mostaru.

Objava je izazvala niz oštrih reakcija i osuda, a tim povodom se na svom ličnom Facebooku oglasio i otac mladića koji je, pritom, uputio najdublje izvinjenje i žaljenje.

Naime, fotografija je nastala na mezarju ženske osobe islamske vjeroispovjesti koja je, kako je to objavio jedan od članova porodice, ukopana pre svega dva meseca, prenosi Klix.ba.

Objava jednog od članova porodice osobe na čijem mezaru je nastala fotografija.

Romeo Biokšić, otac maloljetnog mladića koji se nalazi na fotografiji, svojom objavom na Facebooku izrazio je duboko “izvinjenje, sažaljenje i saosećanje u svoje ime, ali i u ime njegovog sina”.

Biokšić je napisao da on nije odgojen nacionalistički, niti je njegovu decu tako odgajao, najviše iz razloga jer se nalazi u mešovitom braku.

Tvrdi da je ovakva fotografija rezultat društva u kojem se današnja deca odgajaju i odrastaju – i pored roditeljskog nadzora.

“Šta reći nakon ovoga unapred navedenog čina već isti osuditi na sve moguće načine, svi moji prijatelji Bošnjaci koji me poznaju znaju, kao prvo, da ja nisam nacionalistički odgojen niti nastrojen. Oni koji me ne poznaju osudiće i pozvati se na kućni odgoj. Kako nisam odgajan od strane svojih roditelja da mrzim i delim ljudska bića na ova ili ona sve sam to prenosio na svoje dvoje dece koja su deca iz mješovitog braka oca Hrvata, majke Bošnjakinje”, napisao je Biokšić. Takođe, kaže i da će ova “situacija” nja njega, porodicu i rodbinu, ostaviti “duboki i neizbrisivi trag”.

“Želim iskazati duboko sažaljenje, suaosećanje prema navedenoj porodici Dumpor što ću i lično učiniti. Vama, dragi moji prijatelji, Bošnjaci duboko izvinjenje po ovom sramotnom, necivilizacijskom činu.

Nadam se da unapred navedeno neće narušiti naše prijateljske odnose”, poručio je on.

Tu nije bio kraj!

Oglasila se i porodica nesrećne žene koja je rekla da će tako čovečno izvinjenje uvažiti i da se svi nadaju očuvanju ljudskosti i mira na Balkanu.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
riki
riki
6 mjeseci ranije

zatrovali su balkan nacionalizamom tu nema vise nazad, najce se uvek neka budala kome je dosadno koji hoce u taj red jakih

Sandzacki sin
Sandzacki sin
6 mjeseci ranije

Bosnjaci muslimani narod cistog obraza i zdravog razuma!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker