Pala vlast u Crnoj Gori, Dritan Abazović je ponovo ključni faktor

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Skupština Crne Gore danas je izglasala nepovjerenje Vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića nakon što je većina poslanika podržala prijedlog o razrješenju.

Za nepovjerenje Vladi su glasala 43 poslanika opozicije i poslaničkog kluba “Crno na bijelo”. Protiv je bilo 11 poslanika (Demokrate, Prava i Ujedinjena Crna Gora).

Prije glasanja plenarnu salu napustili su poslanici Demokratskog fronta (DF), Pokreta za promjene (PzP) i Socijalističke narodne partije (SNP). Poslanik Demosa Miodrag Lekić takođe nije bio u sali.

Odluku su podržali poslanici Građanskog pokreta URA, Socijaldemokratske partije, Demokratske partije socijalista i manjinske stranke. Vlada je smijenjena prvenstveno voljom predsjednika URA-e i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića koji je bio nezadovoljan radom premijera Krivokapića.

Iz opozicionog DPS-a predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića ranije je istaknuto da će podržati manjisku Vladu na godinu dana što je bio jasan znak da će Vlada biti razriješena.

Krivokapićeva vlada formirana je 4. decembra 2020. godine tri mjeseca nakon održanih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

Vlada je razriješena zbog odbijanja premijera da nastupi po interpelacijama za smjenu tri ministra i da imenuje novog ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava, nakon što je opozvan ministar Vladimir Leposavić zbog reletivizacije genocida u Srebrenici.

Također, Krivokapiću je zamjereno da je svojim djelovanjem više puta u prethodnom periodu ugrozio i otežao saradnju između zakonodavne i izvršne vlasti što je direktno proizvelo institucionalnu i političku krizu u zemlji, ali i blokadu rada Parlamenta.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
2 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
7 mjeseci ranije

E zemljo, šta si doživela, da Dritan bude ključni faktor?

NekoIzMase
NekoIzMase
Odgovor za  Sulejman Veličanstveni
7 mjeseci ranije

Bošnjaci u Crnoj Gori čine 15% stanovništva. Mogli bi uvijek biti ključni faktor jer su snaga koja može da prevaga na jednu ili na drugu stranu. Ali su davno taktički razbijeni i tako podijeljeni dobijaju mrvice, dok se sjever Crne Gore (južni Sandžak) najviše iseljava.

Trenutno je upravo Dritanova strana ta koja može da prevaga i to vješto koristi. Ne žele njih ni Milovi ništa više nego ovi drugi, ali kada si u takvoj poziciji, koristi i zadovoljavaj sopstvene interese.

Naše Bošnjake jeste razjedinila i rasturila država pa ne možemo da imamo tu ulogu, ali smo na kraju za to stanje ipak sami krivi jer smo to dozvolili. A moglo bi sve od nas da zavisi, kao što u S. Makedoniji sve zavisi od albanske strane koja prevaga.

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker