Kapitalni objekti uskoro se grade na Pešteri

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poljoprivrednici na Pešterskoj visoravni uskoro će dobiti savremenu mlekaru, klanicu, ali i biogasno postrojenje, zahvaljujući investiciji iseljenika koji se vraćaju iz dijaspore.

U tom kraju nedavno su boravili delegacija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i predstavnici Biznis fondacije dijaspore i stranih ulagača. Investitori su, kažu, dobili maksimalnu pomoć države, koja je shvatila važnost projekta za kraj sa velikim mogućnostima za razvoj poljoprivrede, pre svega stočarstva. Njima su čelnici lokalnih samouprava Novog Pazara, Tutina i Sjenice predstavili poljoprivredne potencijale.

Kapitalni objekti koji će se graditi nisu važni samo za razvoj poljoprivrede,već i za opstanak mladih u tim krajevima, jer će se otvoritii nova radna mesta. Domaćin emisije “Plodovi” Zoran Maksimović razgovaraće sa predstavnikom ulagača o važnosti ovih planova, koji će se realizovati u pet faza.

Proteklo je mesec dana od kada je nastupila jesen. Došlo je vreme kada počinju pripreme zemljišta za podizanje novih voćnjaka. Ovog vikenda videćete i kako ti poslovi teku u okolini Suvodola. ​ (Prva tv)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker