Curić pisala Ani Brnabić: Zabrinjava gomilanje srpske vojske i tenkova iznad Novog Pazara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Jasmina Curić uputila je pismo predsjednici Vlade Srbije i ambasadama “Prijatelji Sandžaka” u Beogradu u kojem zahtijeva da se poništi politička dobit ostvarena genocidom u Bosni i Hercegovini.

U pismu izražava zabrinutost za budućnost Bošnjaka u Sandžaku zbog učestalog održavanja nenajvaljenih vojnih vježbi i kretanja srpskih oružanih snaga kroz Sandžak koje Bošnjaci sa pravom doživljavaju kao realnu opasnost po biološki opstanak.

Posebno, kako je istakla, zabrinjava višednevno gomilanje srpske vojske, vojne ratne tehnike, tenkova i raketnih bacača, ovih dana na planini Rogozna iznad Novog Pazara.

Dopis koji je Curić uputila premijerki Brnabić prenosimo u cijelosti:

Uvažena predsjednice Vlade Srbije,

Cijeneći Vaše težnje i vidljive napore Vlade Republike Srbije da doprinese u rješavanju krize na prostoru bivše SFRJ, obraćam Vam se u ime najvišeg političkog i predstavničkog tijela Bošnjaka Sandžaka, Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji sa zahtjevom da se u Bosni i Hercegovini poništi politička dobit ostvarena udruženim zločinačkim poduhvatom i genocidom tokom agresije srpskih oružanih snaga na Bosnu i Hercegovinu.

Bošnjačko nacionalno vijeće traži od Vas i Vlade Republike Srbije da podrži ovaj naš zahtjev i time svima pošalje jasnu poruku da će politička dobit ostvarena udruženim zločinačkim poduhvatom i genocidom biti poništena.

Bošnjake Sandžaka zabrinjava učestalo održavanje nenajavljenih vojnih vježbi i kretanje srpskih oružanih snaga kroz Sandžak koje Bošnjaci sa pravom doživljavaju kao realnu opasnost po biološki opstanak. Posebno zabrinjava višednevno gomilanje srpske vojske, vojne ratne tehnike, tenkova i raketnih bacača, ovih dana na planini Rogozna iznad Novog Pazara.

Usvajanjem ovog zahtjeva Vlada Republike Srbije će spriječiti srpske oružane snage da u Sandžaku ostvare svoju javno izrečenu prijetnju da će Novi Pazar doživjeti sudbinu Vukovara, a Sjenica sudbinu Srebrenice.

Dosadašnji tolerantan odnos od međunarodne zajednice prema zločinima u Bosni i Hercegovini motiviše srpsko nacionalno rukovodstvo da nastave praksu etničkog čišćenja i ostvare genocidne prijetnje nad Bošnjacima Sandžaka. Sve to čini da se Bošnjaci Sandžaka osjećaju nesigurnim u Republici Srbiji.

Bošnjačko nacionalno vijeće, kao aktivni učesnik Mirovne i Međunarodne konferencije o bivšoj SFRJ poziva na poštivanje usvojenog stava da se na prostoru bivše Jugoslavije neće priznavati teritorijalna osvajanja silom i etničkim čišćenjem kao svršen čin.

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji i u svoje ime izražavam zahvalnost na naporima koje činite na uspostavljanju pravednog i trajnog mira na Balkanu i želim Vam mnogo uspjeha u predstojećem radu.

Primite izraze našeg najvišeg poštovanja.

Izvor: Faktor.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
45 Komentara
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Tutin321
Tutin321
22 dana ranije

Trla baba lan da joj proďe dan.

Justina
Justina
21 dana ranije

Pa vi ljudi niste normalni,pravite problem tamo gde ga nema.Koliko znam Raska je u Srbiji i ne vidim problem,da se tu izvode vojne vezbe.Pa i gde ja zivim vezbe se izvode svakodnevno,naravno da mi nije bilo sve jedno ali sada smo se navikli.Posto mrzite zemlju u kojoj ste rodjeni, vi idite u Tursku jer tamo bolje sunce sija.Umesto da zajedno radimo i gradimo , tezimo boljem zivotu vi zivite u tripu da vam mi radimo o glavi.

Mujo
Mujo
Odgovor za  Justina
21 dana ranije

Servi genocidasi. Kako ono “pevate” i veselite se pjevajuci o pokolju NP i Sjenice. Vi to iz velike ljubavi prema Bosnjacima ili kako? Hajde objasni nam.

Justina
Justina
Odgovor za  Mujo
21 dana ranije

Pevate i vi.Ja to ne podrzavam i svako ko peva takve,pesme treba da bude kaznjen.Mujo i ti si potomak tih ServaNego ne brine mene sto ovde ima par ekstremista,lako cemo sa njima.Mene brine to sto nam Kinezi polako u tisini , okupiraju zemlju.Prema tome Mujo trazices ti Srbe kada te kinezi propuste kroz sake.Maltretiraju narod ali o tome se cuti.

Onaj koji misli
Onaj koji misli
Odgovor za  Justina
21 dana ranije

Niste vi samo pevali vec I klali, mucki ubijali, silovali, proterivali vi srbi samo nastaljate tradiciju srba a to je da ste Genozidan narod

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Onaj koji misli
21 dana ranije

Činjenica je da je tako, mada je zapadna politika takva, da ni jedan narod ne može biti odgovoran za zločine i genocid, koji u ime tog naroda počine pojedinci, pa čak i organizovane velike grupacije, kao što je vojska, paravojne formacije, itd., i zato se to kroz istoriju stalno ponavlja, a kada bi bio kažnjen bilo koji narod čiji predstavnici počine takva nedjela, mislim da se tako nešto nebi ponavljalo, jer ipak je te predstavnike narod izabrao, nije ih smijenio ili svrgnuo sa vlasti, nego godinama posmatra mirno, čak sa odobravanjem takve stvari.

Justina
Justina
Odgovor za  Onaj koji misli
21 dana ranije

Silovali ste i vi i ubijali.Ti si neobrazovan covek,zbog takvih kao ti se ratovi i vode.Svako ko je cinio zlo,vratice mu se.Ko je zaklao malog Slobodana?,Ko je ubio decake Petra i Pavla?Ko je silovao i ubio malu Miru devojcicu od 9 godina?Ali zbog tih muslimana koji su to uradili,ne mogu da kazem da su svi losi.Ima dobrog naroda i medju nama i medju vama.Nemoj mrznjom da trujes srce.Pusti Boga da svakom sve po zaslzi vrati.

Onaj koji misli
Onaj koji misli
Odgovor za  Justina
21 dana ranije

Justina zlocine su ste radili vi srbi a Bosnjaci I Albanci su bili zrtve,Osvetili ste Kosvo u Srebrenici, ratove vodite jer mrzite Bosnjake I Albance znaci iz ciste rnrznje

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Justina
21 dana ranije

Pa nisu Bošnjaci doveli Kineze, da se mi pitamo, nebi ni jednog Kineza ovde bilo, oni su vaša braća kao i Rusi, sve što ne valja, vi dovodite, samo bi ste nas Bošnjake nekako ispratili vani, ako bi ikako mogli.

Realni
Realni
Odgovor za  Justina
20 dana ranije

Uz poštovanje prema komšijama iz Raške Ali ovdje se radi o Sandzaku a ne o komšijama iz Raške

Onaj koji misli
Onaj koji misli
22 dana ranije

Dok Usame I Rasim drze glavu u pijesak, jedino Sda ima snage da javno iznese stanje koje postaje sve vise opasnost za Bosnjake u Sandzaku, jedno sda ima snage da se oglasi, srbi hoce da napadnu Kosovo I nasu bracu Albance, al nasi vodje Usame spp, rasim sdp glavu u pijesak,

Gospoda četnici
Gospoda četnici
Odgovor za  Onaj koji misli
22 dana ranije

Mi uopšte ne planiramo sada da napadnemo Albance na Kosovu iako Kurti sve čini da nas na to navuče jer vidi da ova vremena neumitno prolaze. Mi smo to planirali tek kad Rusi uđu u grad Izmail i kada sa njima dobijemo zajedničku granicu na Dunavu. Da oko bivše Ukrajine sve legne pa je tek onda ovaj zao poredak što ga je smrdljiva Amerika ostavila ovde na redu. Na kraju Albanci su sa Kosova prognali od 1999 god. preko 20 000 Muslimana/Goranaca/Bošnjaka i oni jedino kad srpska vojska oslobodi Kosovo mogu da se vrate ako budu želeli.

Onaj koji misli
Onaj koji misli
Odgovor za  Gospoda četnici
22 dana ranije

I kad se ti probudi a ono odavno svanulo

Nemooo tu da mi,demek,onaaa...
Nemooo tu da mi,demek,onaaa...
Odgovor za  Gospoda četnici
20 dana ranije

Ne laje pas po radi sela no po radi sebe.Cuj,kad srpska vojska oslobodi.To ti kako bi se proterali svi Albanci a kao posle vratili Bošnjaci i Goranci.Niko silom nije proterao,nakon oslobađanja Kosova od srpske hegemonije i zločina,kako tokom perioda kraljevine isto tako tokom raspada SFRJ,onoliko koliko su srpski zločini uticali na to.Ne prebacujte na druge ono što ste vi Srbi sami počinili sebi i drugima.Drugima zbog zločina počinjenih nad njima a sebi navukli gnev jačih zbog počinjenih zločina nad,tada,slabijim od vas,što je svet shvatio kao vaše nastojanje da ako ne možete da vladate i potčinite druge vašem srpskom egu a ako to ne ide onako kako ste zamislili onda daj da ih uništimo i pobijemo.Stoga ste i kao narod vođen onima za koje i danas glasate obeležen kao genocidan.No ne zaboravite da ni oni koje ste smatrali slabima nisu više onoliko slabi da bi ih vi svim sledećim agresijama mogli progutati u jednom zalogaju.Za ciljeve složene u vašim glavama moraće ginuti i oni koji su već opomenuti da svaki pokušaj srpske agresije zbog srpskih snova o srpskim zemljama gde i jedan Srbin živi što bi svaki sledeći put dovelo do ponovnog egzodusa Srba poređenog sa onim ranijim a posebno sa poslednjom traktorijadom.Niko od ovog pomenutog to nije isprovocirao osim samo vaše sopstvene vođe.Demografija i starosna struktura srpskog naroda ne bi pomogla u ostvarenju vaših ekspanzionističkih ciljeva.Baš naprotiv.Setite se samo koliko vas je nestalo nakon Prvog svetskog rata.Svaki sledeći bi vas doveo u mnogo težu situaciju.Ne zaboravite da ni Bošnjaci ni Albanci nisu više goloruki i nenaoružani da bi vam dozvolili da onako kao onomad činite etnička čišćenja i genocide a da vam ne bude uzvraćeno istom merom.

Tutin321
Tutin321
Odgovor za  Onaj koji misli
22 dana ranije

Neka se ova gospoďa bavi onim za sta je debelo placena i rjesava probleme u svojoj avliji.Kome ona ispira mozak i trazi rjesenje za deobu Bosne od istih onih,koji su je podijelili.Ovako pred svake izbore nalaze neke teme i probaju da uberu po neki poen i opravdaju svoje postojanje i utrosak oko 4500000eu.Novac namenjen za BN,vec 30 god trose za licne i stranacke potrebe.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Tutin321
22 dana ranije

A istom prilikom stvaraju utisak da je Sandjak potencijalno krizno područje i time tjeraju svakog investitora koji bi ovdje eventualno otvorio neki pogod…

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Istorija s Peštera
21 dana ranije

A država se “ubi” dovodeći investitore, ali BNV ne dozvoljava, kao da njih država neśto pita, da ih pita, drugačija bi situacija bila, nego država radi sve suprotno od interesa naroda u Sandžaku.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Sulejman Veličanstveni
21 dana ranije

Veličanstveni, ti svašta znaš a ovako nešto osnovno šatro pojma nemaš. U svijetu berzi i kapitala, samo jedna loša izjava nekog državnog zvaničnika napravi haos na berzi, akcije popadaju kapital se povlači, kamate i premije osiguranja skaču otd. Zapad nama nebi ni jednu fabriku otvorio, ovo je samo zbog sporazuma slobodne trgovine sa Rusijom i jeftinih energenata koje smo imali iz Rusije. A pri tom naš kraj nema dobru geografiju ni infrastrukturu i pored svega toga kada se još čuju ovakve neodgovorne najave, pisma prijateljima Sandžaka tj. Ambasadorima što je pokušaj internacionalizacije, nikad ti ni Turski kapital neće doć. A ljude poput ove hanume to ne zanima jer njoj svakih 15 dana na račun leže debela plata.

Onaj koji misli
Onaj koji misli
Odgovor za  Tutin321
22 dana ranije

Fakt je da se öko pazara okuplja srpska vojska, Fakt je da su padibaranuci upali u Novi pazar, Fakt je da to nisu igrake vec tesko naoruzanje, Zar tebe to ne zabrinjava ili si istoriju zaboravio, isto tako su srbi uradili u bosni, sve ovo je uvidni scenario za novu agresiju srbije u cilju stvaranja srpskog svijet sva poenra je u tome da zlo Bude gore I Usmae spp I lljaic rade zajedno Sa vucicem Vulinom, a ti se bavis kritikom, zalosno vama ni Bog nemoze vise pomoci

Tutin321
Tutin321
Odgovor za  Onaj koji misli
22 dana ranije

Kada je Suljo bio u vladi,nije mu smetala vojska.Bio je u posmatrackoj lozi zajedno sa tim istim Ljaicem.Vasem licemjerstvu nema kraja.Sa radikalima i Veselinovicem ste bili u vlasti u N.Pazaru.Sa SNS u Tutinu na vlasti,pa kome prodajes maglu.Ovo je vrijeme interneta i sve se zna i pamti.

Onaj koji misli
Onaj koji misli
Odgovor za  Tutin321
22 dana ranije

Vi od sulja imate paranoju

Tutin321
Tutin321
Odgovor za  Onaj koji misli
22 dana ranije

Neka ste i ti i Suljo,źivi i zdravi svojim porodicama,meni licno ne smetate.Ne smatram nikog svojim neprijateljem ako se ne slazemo politicki.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Tutin321
21 dana ranije

Samim tim što si protiv jedine bošnjačke stranke u Srbiji, a na strani onih “Bošnjaka” koji sarađruju sa četnicima, ti nisi prijatelj Bošnjaka, takvih “Bošnjaka” je bilo u redovima četnika i 1941 godine, i nisu bili prijatelji Bošnjaka.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Tutin321
21 dana ranije

Ne možeš mi ti dokazati da si prijatelj SDA i Bošnjaka ako ih stalno blatiš, a radikalske predstavnike nikad.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Tutin321
21 dana ranije

Ko je bio sa radikalima i Veselinovićem na vlasti? Vi drugo i ne znate osim da lažete, 2008 kad je Suljo mogao da zadrži vlast u NP sa radikalima i Veselinovićem, on je odbio da sarađuje sa tim četnicima, što je Ljajić oberučke prihvatio zajedno sa Muamerom Zukorlićem, da bi njima dvojici “pukla tikva” posle godinu dana, e ovo je istina glupi Tutinac321, i nemoj misliti da su svi Bošnjaci glupi i da će progutati svaku vašu laž i prevaru.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Tutin321
21 dana ranije

BNV se bavi poslom kojim i treba da se bavi, ali na žalost nema za koga, za tebe i takve kao što si ti, najbolji su Šešelj, Vučić, Muamer, Usame, Dudić, Hajro Tutić, itd.

Tutin321
Tutin321
Odgovor za  Sulejman Veličanstveni
21 dana ranije

Sit sam ja takvih sulejmana velicanstvenih,sto se busaju u “junacke grudi”u toploj sobi.Cim zagusti,put pod noge i za Tursku.Imao sam i ja pasos,ali nisam bezao.Za razliku od tebe,ja ne vidim u svakom Srbinu zlocinca,nisam tako iskljuciv.U svakom narodu ima kukolja,pa i nasem.Nastrojen sam da gradim mostove,ne da ih rusim.Na kraju,sudeno nam je da dijelimo ovaj prostor,htjeli to ili ne.Sko je tako,bolje je zivjeti jedni sa drugima nego jedni pored drugih.A ti takav i da hoces,moj prijatelj nikada ne mozes biti.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Tutin321
21 dana ranije

Znam da mi prijatelj ne možeš biti, to sam i rekao, a to da sve Srbe vidim podjednako kao zločince, naprosto nije istina, ja govorim o srpskoj politici, vođrstvima, i uopšteno o onima koji donose takve odluke, takođe o onima koji su slijepo slijedili, podržavali, podržavaju i slijede takvu politiku i zločine.

Žetva
Žetva
21 dana ranije

Kome još uvijek nisu jasne namjere ove vlasti slep je od očiju. Sa njima sarađuju samo oni koji ostvaruju ličnu korist na uštrb većine Bošnjaka.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Žetva
21 dana ranije

To je sasvim jasno, mnogi su prodali vjeru za večeru, a najgore je to, što se takvi predstavljaju kao veliki vjernici, obavljaju namaz, hadž, drže predavanja o islamu, itd., a u praksi se ne pridržavaju ni jednog islamskog propisa, kada su u pitanju pare, nprivilegije, položaj, funkcija, itd.

Vlaho Vlahović
Vlaho Vlahović
Odgovor za  Sulejman Veličanstveni
21 dana ranije

Zadnje vreme došlo, konvertiti bivši Srbi i bivši pravoslavci, spočitavaju nekom da je prodao veru za večeru, ovo je neprocenjiv :))

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Vlaho Vlahović
21 dana ranije

Po tebi cijeli islamski svijet su konvertiti, jer su svi prije 13, 14 vijekova bili neke druge vjere, takođe su i hrišćani pravoslavci i katolici konvertiti jer su i oni prije bili pagani isl., ili možda po tebi smo samo mi Bošnjaci konvertiti, i od nas počinje mijenjanje vjere? Razmisli malo koliko gluposti valjaš.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Sulejman Veličanstveni
20 dana ranije

E vala i ja se ismijah. Još samo da im kažeš da su “zarobili sebe u tuđinu”, da fora bude zakon. Vidi, Arapi i uopće azijati nisu konvertiti jer su običaji iz njihove predislamske vjere sasvim inkorporirani u Islam. Isto se kruži oko Ćabe, njihovo je oblačenje od turbana, dimija, fesova, samo je arapski proglašen za jezik boga, vi sebi samo arapska i azijatska imena dajete dok su vam imena koja imaju koren u vašem jeziku zabranjena. U suštini to je arapsko/azijatski globalistički projekat. Prvi globalistički projekat i to jako uspješan. Sve ono što nam je slično, mahom iz moralnih normi je ustvari prepisano iz naših svetih knjiga. Vi tvrdite da ste poslednja objava ali u suštini vaša vjera ništa novo nije donela.

Onaj koji misli
Onaj koji misli
22 dana ranije

Sandzak je nasilno srbija sebi pripoila, nasilno ovaj deo drze u izolaciji kako komunisti, Milosevic, tako I Vucic no Usame I Rasim ne mare za to sigurno nisu ni culi da to da je Sandzak nasilno pripojen srbiji, to samo Sda ima snage da javno kaze

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Onaj koji misli
22 dana ranije

Nasilno ga je pripojila zato što joj je nasilno oduzet. Sandžak se dijeli na Stari Ras i Polimlje. Stari Ras (NP, TT) je samo istorijsko jezgro Srbije. O tome najbolje svjedoče Petrova Crkva u NP, temelji izmirene Crkve iznad Tutina i dr. gdje su se nakon rata sa Vizantijom mirili kraljevi Milutin i Dragutin. Imajući u vidu da su Srbi tog kraja otišli u dvije seobe, da su današnji Srbi Novopazarskog kraja mahom naseljeni iz Crne Gore, činjenica je da su Muslimani(većinom) islamizirani starosedioci nekdanjeg Starog Rasa.

Gile
Gile
Odgovor za  Istorija s Peštera
21 dana ranije

Lepo receno. I jos da dodam da su tokom nato agresije muslimani aplaudirali i navijali za nato lovce i bombardere. Uprkos tome vojska Srbije je faktor mira na Balkanu i voli svoj narod ma kako se ko izjasnjavao. Pametnom dosta!

Onaj koji misli
Onaj koji misli
Odgovor za  Gile
21 dana ranije

Sucur za tebe, sta bi mi da nam to ne naprica gnusne lazi o vojsci srbije koja je od 1990 pa do 1999 odgivorna za zlocinacka dela nad Bosnjacima I Albanicima, jer su tu vojsku drziali ortodoksi a podrzavala je srpska akedemija nauka I srpksa pravoslavna crkva tako da su vam jos danas ruke krvave pravoslavci, vremena kad ste zlodela I zlocine radili I sve pod tepih gurlai a vi ispadali od dzelata andjeli su proslost. Al hvala bogu na Balkanu su stvari su se izjednacile tako da vise nece moci pravoslavci kad kolju, siluju, proteruju I otimaju tudje teritorije….

Zadnja izmjena 21 dana ranije od Onaj koji misli
Mujo
Mujo
Odgovor za  Gile
21 dana ranije

Genocidna armada faktor mira? Cetnici iz Hrvatske i BiH poslani iz Srbije zajedno sa svim oruzjem JNA, sa dobrovoljcima, sa tajnom sluzbom Srbije da etnicki ociste dijelove Hrvatske i BiH, da pobiju i protjeraju, po instrukcijama SANU iz Beograda. Poslije svi generali vraceni u Srbiju, dobili penzije i stanove i oruzanu pratnju. I sad svi ovi “faktor mira”. Mozda je tacno da su faktor mira imajuci na umu da su cetnici/genocidasi/srbi zapoceli sve ratove od 90-ih pa na ovamo. Ako ih opet ne zapocnete, bice mira. Ako ih zapocnete, dobicete sto se zasluzili i 90-ih i 40-ih i u zadnjih 200 godina.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Gile
21 dana ranije

Aplaudirali su zato što ste počinili zlodela i genocid, da niste, bili bi smo rame uz rame sa vama, kao i protiv Austrougarske, ili osmanlija na čelu sa Huseinom Gradščevićem, kome ni ime ne spominjete, a ratovao je protiv Osmanlija kao i Srbi. Toliko o vašem poštovanju bošnjačke pomoći Srbima kroz istoriju. A često u negativnom kontekstu spominjete i handžar diviziju, ali četnike u pozitivnom kontekstu, a bili su saradnici okupatora i jedni i drugi, znači uvijek dupli aršini.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Gile
20 dana ranije

Prokleto ti je to moj Gile, mnogi među njima bi podržali svakog ko je protiv Srba, oni jadni i ne smiju drugačije jer znaju da bi onda bili samo na korak od toga da ponovo postanu Srbi. A pojedini su i glupi, misle da ih njemac, Amerikanac i Englez vole. Sve nas oni jednako mrze, kakvi god da smo bliži smo jedni drugima od bilo koga spolja.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Istorija s Peštera
21 dana ranije

Za tvoju informaciju, Sandžak nikad nije bio srpski, 800 godina je bio u sastavu Bosne, tek posle berlinskog kongresa ga Srbija silom okupira.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Sulejman Veličanstveni
20 dana ranije

Ti si genije, aj reci kojih su to 800 god očiju ti? Turčinu znamo da je Husein Gradaščević jednom pokušao da kaže da Bosna postoji i njemu i još hiljadama istomišljenika su glave osvanule na kocu. I to su ih šjekli sami Bošnjaci, Poturi ili kako ste se već tada zvali…

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
22 dana ranije

Šta nalupeta ova glupača o Vlahu dragi…

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
Odgovor za  Istorija s Peštera
21 dana ranije

Tako ste govorili i kada je JNA zaposela brda i planine oko Sarajeva i drugih gradova u BIH, dok je Alija govorio da rata neće biti, drugi su zauzimali pozicije i strateške položaje, čime je pola posla završeno u miru, i onda je krenuo pokolj i rušenje.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
Odgovor za  Sulejman Veličanstveni
20 dana ranije

Ma kakvi, ti su vaše mantre koje vrtite kao pjesmice. Činjenice samo vrijede istinu. A činjenica je da su Zelene beretke osnovane godinu dana prije VRS. Drugo, okolina Sarajeva je gotovo cijela bila većinski srpska, pa smo s toga mogli da biramo gde će nam bit zaleđina i normalno da smo odabrali najvišu tačku, svak bi isto učinio. Sarajevo je bilo podjeljeno i vi ste granatirali nas a mi vas i to je to, a to što vi lažunjate i pričate neke fantazije to je drugo i nas to i ne dotiče. Uostalom ima na YouTube iks video snimaka predaje vlastima Federacije srpskog dijela Sarajeva, odi vidi na šta to liči, sve su zgrade izbušene kao švicarski sir od metaka i granata. Od pojedinih zgrada je ostala samo konstrukcija. Samo u Sarajevu je ubijeno 10 000 Srba, hiljade ih prošlo kroz logore…

45
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker