Vukovi zaklali 17 ovaca u selu kod Plava

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vukovi su jutros oko četiri sata zaklali 17 ovaca i četiri teško povrijedili u domaćinstvu Radomira Ognjenovića (61) u selu Novšiće kod Plava. Radomir je Portalu RTCG kazao da je se sve dogodilo brzo i da nije mogao ništa da učini.

“Čuo sam pse kako laju, izasao sam i vidio jednu vučicu sa nekoliko mladih vukova. Pokušao sam da ih zaplašim, ali su vukovi preskočili tor i udaljili se tek kada se poklali sve ovce. I ove ranjene teško da mogu preživjeti, tako da ce sve morati biti uništeno”, kazao je Ognjenović.

On je objasnio da se njegova kuća nalazi odmah pored asfalta u selu, i da niko ne pamti da su vukovi sišli ovako nisko i napravili ovakvu štetu.

“Dešavalo se ranije da vukovi napadnu i naprave manju štetu, ali da unište čitavo stado, to se do sada nije dogodilo” rekao je Ognjenović.

Na mjesto događaja izašli su veterinari i opštinska inspekcija i jedino što su mogli konstatovati, to je potpuna šteta.

Selo Novčiće nalazište udaljeno od Plava svega nekoliko kilometara prema Murini, pored Lima.

Radojica živi sam, bavi se stočarstvom bez ikakvih drugih prihoda, i očekuje da mu Opština Plav i država, odnosno Ministarstvo poljoprivrede nadoknade štetu koja mu je pričinjena, kako ne bi ostao socijalni slučaj.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex