Sandžački imami proučili hatmu muftiji Muamer ef. Zukorliću

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U nedjelju 6. novembra 2022. godine prije podne namaza u centralnoj novopazarskoj Arap džamiji sandžački imami, na čelu sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, muftijama i glavnim imamima, proučili su hatmu Kur’ana za dušu rah. muftije akademika Muamer ef. Zukorlića.

Nakon hatme dove prisutnima se obratio muftija Dudić koji je, između ostalog, kazao: „Svaki dan i svaku noć rezultati Muftijinog rada su vidljivi i mi kao vjernici to prepoznajemo.

Naša je obaveza da se podsjećamo na to radi generacija koje dolaze iza nas. Njegov život i njegova smrt treba da nam budu podstrek za dalje razmišljanje ko smo i šta smo.

Vidite kako je kada nekoga imaš, pa ga podržiš ili ga ne podržiš, iskoristiš ili ga ne iskoristiš. Znam da bi mnogi sada rekli: ‘Sad bih ja znao šta ću.’ E sada je kasno.

Napravio je ogromne projekte. Bio je osporavan i kritikovan od malih ljudi – zloćudnih i slaboumnih.

Ali bio je priznat od velikih insana i umova. Iza sebe je ostavio velike stvari koje će biti vakuf – trajna sadaka. Danas se podsjećamo njegovog lika i djela. On je velikan našeg vremena.”

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker