Mešihat pružio punu podršku odbrani vakufa

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dana 26.02.2020. godine održana je proširena sjednica Mešihata Islamske zajednice u Srbiji kojoj su pored članova Mešihata prisustvovali rukovodioci ustanova te predsjednici i glavni imami medžlisa Islamske zajednice.

5da221f0 ac17 4fc5 b844 3a919843a214

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Nakon prezentiranja i iscrpne rasprave, usvojeni su izvještaji o radu ustanova i medžlisa Islamske zajednice u 2019. godini uz konstataciju da je protekla godina bila najuspješnija na svim poljima, te da se u narednom periodu akcenat treba staviti na jačanje vjerskog života u medžlisma i podizanje kvaliteta odgojno-obrazovnog rada u ustanovama Islamske zajeenice.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Članovi Mešihata, rukovodioci ustanova, predsjednici i glavni imami medžlisa Islamske zajednice u Srbiji dali su punu podršku rukovodstvu Islamske zajednice i Medžlisu IZ-e Novi Pazar u odbrani i očuvanju vakufske imovine te izrazili najoštriju osudu zlonamjernog izvještavanja pojedinih medija, kao i nasrtaja određenih partijskih aktivista na vakufsku imovinu putem davanja podrške uzurpatorima vakufa i pokušaja iskorištavanja istih u političke svrhe i nastavak agresije na Islamsku zajednicu.

Na sjednici je utvrđena visina sadekatu-l-fitra za nastupajući Ramazani šerif, te odlučeno da Vjersko-prosvjetna služba Mešihata pripremi prijedlog ramazanskih aktivnosti na terenu.

Također, verifikovana su četiri nova uvakufljenja zemljišta u Sjenici, Prijepolju i Tutinu, kao i tri nova hafiza Kur’ana. (Mešihat)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex