Islamović: Kad vidiš da se neko bori za vakuf ti ga podrži

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gosti emisije Tema dana na Sandžak televiziji Sead ef. Islamović i Nedžad ef. Hasanović govorili su o odbrani i očuvanju vakufske imovine. Novi Pazar je, ističe Sead ef. Islamović imam Hadži Mehove džamije, cijeli vakuf.

29060057 1903548583050986 4925972491911848683 o

{module Oglas 2019 – U članku 1}

-Drugo je to što smo se mi izopačili pa smo zaboravili šta je vjera i kako treba da je praktikujemo i šta je vakuf. Kad je vakuf u pitanju niko nikog ne bi trebao da proziva. Kad vidiš da se neko bori za vakuf  ti ga podrži jer je to ono što će ostati poslije svih nas. Mi ćemo svi otići i onaj što ga ti voliš i onaj što ga ne voliš al vakuf i Islamska zajednica ostat će vječno i nemaš pravo zbog nekog pojedinca kojeg možda ne voliš u instituciji da kažeš hoću sad iz inata da uzmem vakuf i da ga oskrnavimo iz inata. Vakuf je posebna tematika i ne veže se ni za jednog pojedinca pa sad ako mene mrzi hajde da narušimo vakuf.

Sigurno onaj ko je uzeo a znao je da to pripada vakufu taj će snositi posljedice i svoj grijeh.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

-Oni kasnije koji su naslijedili možda nisu znali o čemu se radi, ali trebali bi kao svjesni ljudi, kao muslimani, kao pripadnici islamske zajednice da se na najljepši i najlakši način oslobode tog tereta sa svojih leđa. Sad im je pružena šansa da se taj teret makne s njih. Mnogo je bitno znati da je zemljište 1/1 IZ . što kaže jedan džematlija, čim je ono uz džamiju zna se čije je, ističe ef. Islamović

Da podsjetimo, Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar porodici Dugopoljac ponudio je da jedan od vakufskih lokala ustupi za potrebe berbernice na godinu dana besplatno a nakon toga sa minimalnim iznosom zakupnine kao i spremnost da pomogne u tehničkom opremanju lokala.

-To je prilika za ovu porodicu da bude poput vakifa koje smo spomenuli, da se pominju po hairu i po dobru i kod vjernika do Sudnjeg dana i u najboljim društvima meleka a ne dao Allah da se spominju po zlu i po lošem.

Bitno je, poručuju, da cijenimo i poštujemo jedni druge ali jako je važno na temeljima vjere islama.

Pogledajte video :

{module Oglas 2019 – U članku 0}

https://www.youtube.com/watch?v=Up1zPx2SEqE

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker