SPP Novi Pazar – Edin Zećirović je podnio ostavku u stranci desetak dana pred Muftijino preseljenje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka pravde i pomirenja primila je novu pisanu ostavka bivšeg funkcionera stranke Edina Zećirovića koji je istu obznanio u javnost, te se tim povodom Povjereništvo Stranke pravde i pomirenja za Novi Pazar oglašava

SAOPŠTENJEM ZA JAVNOST

Nije prvi put da gospodin Edin Zećirović podnese ostavku u stranci. Desetak dana prije preseljenje rahmetli predsjednika stranke muftije Muamera Zukorlića, podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, osim na funkciju odbornika u Skupštini grada, iskazujući tom prilikom neslaganje sa politikom koju je vodio naš lider, utemeljitelj politike pravde i pomirenja, čovjek čija dostignuća se cijene na svim meridijanima zemaljske kugle. Zećirović još u tim danima isticao da je stranka skrenula sa kursa koji je on smatrao ispravnim, dok su s druge strane funkconeri SPP-a bili nezadovoljni načinom vođenja Gradskog odbora SPP u Novom Pazaru. Njegovu ostavku je prihvatio rahmetli predsjednik stranke svega nekoliko dana prije smrti, čemu su svjedoci članovi Predsedništva stranke, ali nije realizirana odlukom organa stranke.

Poslije preseljenja muftije Muamera Zukorlića novo rukovodstvo stranke na čelu sa novim predsjednikom gospodinom Usamom Zukorlićem, za čiji izbor su glasali svi članovi Predsjedništva među kojima i Edin Zećirović, odlučilo je da odbije ostavku i pruži novu šansu u nadi da će smrt rahmetli Muftije izbrisati tragove nezadovoljstva, sa željom da će Zećirović pomoći da stranka nastavi putem koji je trasirao njen rahmetli lider. Stranka pravde i pomirenja uvijek je bila i uvijek će biti otvorena za sve one koji su unutar stranke imali različita mišljenja i vodila se demokratskim načelom donošenja odluka, na svakom stranačkom organu, većinom glasova uz obavezu da se donesene odluke poštuju i do kraja sprovedu u djelo.

Zećirović je konstatno isticao nezadovljstvo. Tim povodom je sa predsjednikom stranke imao niz sastanaka sa ciljem da se Zećiroviću omogući model funkcionisanja u stranci. Posljednji sastanak na kojem je prisustvovao je sjednica Predsjedništva stranke održana 12. Februara 2022. godine, dakle prije skoro godinu dana. Nezadovoljan listom za parlamentarne izbore, pod obrazloženjem da Gradski odbor nema predstavnike u vrhu liste, od tog dana bojkotuje rad organa stranke. Nije učestvovao na parlamentarnim izborima, iako je imenovan za člana Centralnog izbornog štaba i bojkotovao je sve sastanke.

Svoje nezadovoljstvo vrlo često je iznosio svojim oglašavanjem putem društvenih mreža omalovažavajući rad i vođenje politike stranke i uprkos negodovanju velikog broja članova stranke i pritisaka da se dotični isključi iz svih organa stranke, predsjednik stranke, Usame Zukorlić, je uvijek imao strpljenja i pokušavo je pružiti mu novu šansu. Pred izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće, predsjednik stranke je neformalno obavio još jedan sastanak sa Zećirovićem, gdje mu je ponudio da se vrati u organe stranke. Zećirović nije odgovorio pozitivno na poziv i propustio je učešće u još jednoj izbornoj kampanji. Zbog bojkota dva izborna ciklusa, odlukom Predsjedništva razvlašten je sa svih funkcija u Stranci pravde i pomirenja.

Pozivamo Edina Zećirovića da vrati mandat odbornika u Skupštini grada Novog Pazara koji je dobio tako što su građani glasali za program muftijne Stranke pravde i pomirenja, a svoja politička uvjerenja i ciljeve nastavi da realizuje na neki drugi način.

U želji da, podržavaoci puta koji je trasirao naš rahmetli lider akademik Muamer Zukorlić, znaju potpunu istinu iznosimo ovaj demantij na javno objavljenu ostavku Edina Zećirovića. Naša stranka nije nikada funkcionisala kolegijalnije i ureređenije, u skladu sa njenim pravnim aktima kao što funkcionira danas. Stranka pravde i pomirenja na čelu sa predsjednikom Usame Zukorlićem pobjedivši na parlamentarni izborima, ministarstvo u Vladi, visoke državne funkcije, očuvanjem vlasti u Opštini Sjenica, pobjedom na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, i potpisujući strateški dokument sa Strankom demokratske akcije Sandžaka stavljajuči interes Islamske zajednice u Srbiji na prvo mjesto i sve to uz suglasnost vrha Islamske zajednice je nastavila sa progresom nastavljajući ponosno koračati putem koji nam je trasirao rahnmetli akademik muftija Muamer Zukorlić.

Bez obzira na sve navedeno, gospodinu Zećiroviću želimo hairli nastavak realizacije svojih ciljeva.

Povjerenik SPP u Novom Pazaru

Sead Redžović

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.