SPP: Našem funkcioneru zapaljen auto od strane brata Rasima Lajića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Automobil potpredsednika Gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja Nermina Balije oštećen je jutros oko 1:45 sati u naselju Hadžet. Edin Numanović, ispred SPP, rekao je da je požar namerno podmetnut i politički motivisan, optužujući za to Mirsa Ljajića, brata Rasima Ljajića.

Numanović je naglasio da je požar namerno podmetnut ubacivanjem tkanine ispod automobila i da su požar prve primetile komšije koje su zvale vatrogasnu službu i sprečile dalju štetu.

„Ovaj čin je naneo mnogo bola, patnje i straha porodici Balija, jer se automobil nalazio neposredno ispred porodične kuće. Osuđujem ovaj čin zastrašivanja, siguran sam da je ovaj čin politički motivisan, jer je Nermin Balija i pre dobijao preteće poruke“, rekao je Numanović.

Numanović je u svom obraćanju rekao je kako kriminalni krugovi SDP-a ne prezaju od ovakvih bizarnih činova i uputio je poziv policiji da istraže temeljno ovaj slučaj.

SDP : Osuđujemo laži i optužbe SPP-a protiv Mirsada Ljajića

“Pozivamo policiju da istraži navode i ispita okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio. Smatramo da je ovo pretnja slobodnom društvu, a ne samo stranci SPP i njenim predstavnicima. Pozivamo sve građane, policiju i nadležne ustanove da se ovo istraži i da niko ne prolazi kroz ono što su prošli Nermin Balija i njegova porodica”, dodao je Numanović.

Nermin Balija izjavio je da je dobro i zdravo, te da se ništa osim paljenja automobila koji je u njegovom vlasništvu nije dogodilo. On je istakao da cela situacija traje oko godinu dana, počevši prošle godine kada se birao direktor ugostiteljske škole, za šta se i sam prijavio.

Balija tvrdi da se nekome nije svidelo njegovo učešće, te da nastavlja da živi i bori se u svom gradu. Dodao je da ga ovaj incident nije uplašio i da nema nameru da se povuče ni za jedan milimetar, već da mu daje snagu da se još jače bori protiv nepravde.

“Želim da kažem da sam dobro, zdravo. Ništa se nije desilo meni osim što su zapalili automobil koji je u mom vlasništvu. Cela priča traje otprilike godinu dana i počela je prošle godine kada se birao direktor ugostiteljske škole, kada sam se prijavio za poziciju. To se nekome nije svidelo.

Nastavljam da se borim i živim u ovom gradu. Ovaj slučaj me nije uplašio, a sigurno se neću povući ni za jedan milimetar. Ovo mi daje snagu da se borim još jače protiv ove nepravde”, rekao je Nermin Balija.

Na pitanje zašto sumnjaju da je za ovaj događaj odgovoran Mirso Ljajić, kao i da li su se pre dešavali slični incidenti Balija dodaje: „Imam osnovanu sumnju jer mi je od mnogih njegovih ljudi rečeno da će me proterati iz Hadžeta i slomiti kičmu. Oni su mi prve komšije, kuća do kuće. Ne prezaju ni od čega, ali kad-tad to će prestati.“

Balija je najavio konferenciju na kojoj će izneti sve dokaze i objasniti zašto je meta napada, verujući da će policija, tužilaštvo i sudstvo isterati slučaj do kraja. (a1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] SPP: Našem funkcioneru zapaljen auto od strane brata Rasima Lajića […]

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex