SDP : Osuđujemo laži i optužbe SPP-a protiv Mirsada Ljajića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sandžačka demokratska partija (SDP) izrazila je zabrinutost zbog, zbog lažnih tvrdnji i neutemeljenih optužbi koje je Stranka pravde i pomirenja (SPP) iznijela protiv uglednog člana SDP-a i građanina Novog Pazara, Mirsada Ljajića, izjavio je na konferenciji za novinare Fahrudin Đekić.

“Izuzetno smo neprijatno iznenađeni i zatečeni zbog lažnih tvrdnji i optužbi koje su izrečene od strane SPP-a prema našem članu, Mirsadu Ljajiću, koji je poznat kao humanitarac i osoba koja nesebično pomaže ljudima u cijelom Sandžaku, a posebno u Novom Pazaru. Ovakvi napadi na njegov integritet su neprihvatljivi,” smatra Đekić.

Istakao je da SDP želi da Novi Pazar bude siguran grad gdje se ne događaju napadi na ličnu imovinu i integritet pojedinaca.

,,Osuđujemo način na koji pojedine političke partije pokušavaju koristiti nemile događaje za političke svrhe. Ono što se desilo sinoć na Hadžetu je razlog za zabrinutost svih građana Novog Pazara, ali i SDP-a. Tražimo od nadležnih organa da hitno otkriju ko je odgovoran za paljenje automobila. Jasno nam je zašto je Mirsad Ljajić meta – zato što je poznat po svojoj humanosti i brat je našeg lidera Rasima Ljajića. Očekivali smo smirivanje tenzija, ali SPP nastavlja sa politikom sukoba i blaćenja. Mi želimo promijeniti takav obrazac ponašanja i uspostaviti novu političku paradigmu u Sandžaku,” rekao je Đekić.

SPP: Našem funkcioneru zapaljen auto od strane brata Rasima Lajića

Đekić se osvrnuo i na navode o neraščišćenim računima u vezi sa zelenaškim poslovanjem, što neki smatraju da je razlog paljenja automobila, te zatražio od nadležnih organa da istraže ove tvrdnje.

,,Nećemo dozvoliti unošenje nemira među građane i optuživanje uglednih građana Novog Pazara. Ovo pokazuje da Stranka pravde i pomirenja nema drugu politiku osim da se zasniva na podelama i sukobima, a mi ćemo to promijeniti u narednom periodu.

Građani Novog Pazara su pokazali da sve manje vjeruju SPP-u, i mi ćemo se suprotstaviti lažima. Takva politika koja ne priliči našem narodu, gradu i Sandžaku neće imati perspektivu u budućnosti.” zaključio je Đekić. (sdp facebook)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

5 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Realan
Realan
1 mjesec ranije

Davno ste vi iz sdp prestali da se zalazete za Sandzak,u koaliciji ste sa bilo kim,sako da bi opstali kao dijelic vlasti
Na zalost to isto se desava i sa spp
Takmicite se ko ce bolje i vise vucicu roniti u guzicu

Dan
Dan
1 mjesec ranije

Čitav dan stranački uhlebljenici za šaku dinara postavljaju statuse “odbrane”. Zapale coveku auto i jos podrzavaju nalogodavce.
Koliko ste gadni to je stašnoo.
A sve demek učitelji, učiteljice, medincinske sestre, čistačice iz javnih ustanova.
Pop***m vam se na obraz gospod. Vi mislite da vas narod ne vidi i ne prezire.

Bell
Bell
1 mjesec ranije

sve lopov do lopova nema razlike kriminal

Nik
Nik
1 mjesec ranije

Ja verujem da je sdp u pravu nemojte ljudi tu su samo posteni clanovi

trackback

[…] SDP : Osuđujemo laži i optužbe SPP-a protiv Mirsada Ljajića […]

5
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex