Reisu-l-ulema Kavazović na dženazi Zukorliću: Naučio nas je kako da ponosno koračamo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović izjavio je danas na dženazi akademiku muftiji Muameru Zukorliću da “nas je naučio kako da koračamo ponosito, uzdignutih glava i bez kalkulacija”.

Ovo je poručio pred hiljadama ljudi koji su prisustvovali dženazi na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru. Upravo je Kavazović predvodio dženazu.

“Ovo je danas dan tuge, dan tuge za sve Bošnjake, ma gdje bili. U vječni život na ahiret ispraćamo našeg oca, sina, brata, prijatelja, našeg velikog muftiju, čovjeka koji nas je sve svojim životom zadužio”, kazao je dodavši da se nije lako oprostiti od čovjeka kakav je bio Zukorlić.

Kako su saopćili iz Muslimanske informativne novinske agencije (MINA), Kavazović je istakao da moramo nastaviti i naučiti koračati sami i bez Muamera, on je to želio, svoj je život dao za to.

“Sve njegovo je bilo da nas nauči kako da koračamo ponositi, uzdignutih glava i bez kalkulacija. To je bio naš Muamer. Nikoga nije ostavio ravnodušnim, ni svoje dostove ni dušmane, svakog je na sebi svojstven način prisilio da ga poštuje i to je vrijednost i škola, koju smo mogli naučiti samo od Muamera”, rekao je.

Napomenuo je da je Zukorlić, kako je naveo, stalno ponavljao da je Srbija država i Bošnjaka u kojoj oni moraju biti postojani, poštovani i dostojanstveni.

“To je bila njegova borba. Ako to nastavimo, ako te riječi budemo slijedili, Muamer će ostati živ sa nama sve dok budemo išli njegovim stopama”, zaključio je Kavazović.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker