Pogledajte šta je uradio Husein Memić, nakon što je maloj Merjem onemogućen upis u privatan vrtić

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon pisanja Kurira o petogodišnjoj Merjem Nikšić iz Novog Pazara, kojoj je dijagnostifikovana cerebralna paraliza kada je imala četrnaest mesec, i kojoj je onemogućen upis u jedan privatan vrtić, javnost se digla na noge.

Prvi koji je ponudio pomoć majci Amini Nikšić bio je Husein Memić, ministar turizma i omladine u Vladi Republike Srbije.

On je u gostovanju u jutarnjem programu Kurir televizije otkrio kako je ponudio pomoć porodici.

  • Pročitao sam taj naslov pre 3 dana, bilo je na naslovnim stranama. Znam odličnu porodicu, znam oca, znam majku. Zaista dok sam čitao tekst, kao čovek, kao neko ko ima troje dece, onako bio sam užasnut svim tim što Amina sa svojim detetom proživljava.

Nisam ni čitao ceo tekst jer odlično znam Aminu. Znao sam ja da ona ima neki problem, ali nisam znao da ima problem te vrste. Pozvao sam je na telefon posle pola teksta i ponudio svoju pomoć.

Rekao sam na koji način ja mogu da pomognem, ne mogu da pomognem, nažalost, svoj deci. Nisam resorni ministar, ali smo se dogovorili na koji način. Prvo sam joj rekao, da je dobro što je izašla u javnost. Jer mnogi roditelji se zatvaraju u četiri zida i čak ne možete da vidite ni tu decu na ulici. Amina je izuzetno ponosna majka i dok sam pričao sa njom na telefonu, ona je nekoliko puta zvala Merijem, sačekaj, sačekaj samo jedan minut da vidim. Znači u tih pet minuta vi ste mogli da vidite taj problem koji je 24 sata prisutan.

Ovaj problem je problem celokupnog društva, svakog pojedinca. Kurir zaista radi na tome i u poslednjih 2 do 3 godine napravio je potpuno jednu revoluciju kada je u pitanju zapravo običan čovek. Te se teme pokreću, neko to vidi i ja sam siguran da ćemo mi koliko toliko uspeti da toj deci pomognemo, odnosno tim roditeljima – rekao je ministar i dodao:

  • Ponudio sam Amini ono što sam ja uradio za svoje dete, a to je da, pošto Amina sigurno zna i mnoge druge roditelje, oni komuniciraju između sebe, da napravi jedno udruženje, nevladinu organizaciju koja će se baviti ovim stvarima i gde će ona moći ovako sjajno da izađe u javnost i da priča o svim problemima koje i druga deca i drugi roditelji imaju. Tako da sam ja ponudio jednu finansijsku pomoć nakon osnivanja tog udruženja, da ona ne mora da ide u obdanište i da se bilo kom moli, nego da može sama da pokreće jedan proces koji će možda sutra i na nacionalnom nivou pomoći da se neke stvari reše.

Pogledajte video ovdje

Kurir.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istina
Istina
10 dana ranije

Vidi najpre poseci ovo drveca sto je ostalo
To je najprece

Knežević Zoran
Knežević Zoran
10 dana ranije

Bravo ljudino.

Muamer
Muamer
9 dana ranije
Odgovor za  Knežević Zoran

I sta je uradio???

3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex