Kojim službenim automobilima se voze čelni ljudi Novog Pazara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U voznom parku gradske uprave u Novom Pazaru ima 11 vozila. Prema podacima, koji su Danasu, dostavljeni iz Kabineta gradonačelnika Novog Pazara, najviše se koriste modeli marke “škoda“. Te marke je sedam od 11 automobila.

Vozila koja koriste funkcioneri i drugi zaposleni u upravi grada stari su od jedne do 16 godina.

Najmlađe limuzine su dvije “škode“, proizvedene i kupljene prošle godine. Automobilom “škoda kodiaq” vozi se novopazarski gradonačelnik. Cijena ovog polovnog automobila s ekreće oko 43.000 eura.

Druga je “škoda oktavija”, koju koriste ostali zaposleni  u gradskoj upravi, vredi na tržištu polovnih automobila 28.000 eura.

Godine 2018. proizvedeno je vozilo “vv caravela”, a 2016. “škoda oktavia”.

Najviše automobile za potrebe zaposlenih u gradskoj upravi nabavljeno je 2014. godine. Tada su kupljena četiri vozila i sva su bile marke “škoda” . Tri “škode fabia” i jedna “škoda superb”.

“Ivek bus” je proizveden 2013. i od tada je deo voznog parka uprave grada. Automobil “opel antara” proizveden je 2007. godine. Najstarija je “vv jetta” proizvedena 2006. godine.

Izvor: Danas.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.