Izabrano novo rukovodstvo SPP: Evo ko će zamijeni Jahju Fehratovića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Glavni odbor Stranke pravde i pomirenja (SPP) izabrao je novi sastav Izvršnog orbora, predsedničkog kolegijuma i političkog saveta stranke.

Iz ove partije je saopšteno da je za novog zamenika predsednika izabran Edin Đerlek, umesto Jahje Fehratovića koji će od sada biti član predsedništva.

Novi generalni sekterar je Semir Madžgalj, a za potpredsednike su imenovani Sabira Hadžiabdić i Edin Numanović.

Za novog predsednika Izvršnog odbora izabran je Sead Redžović, a imenovano je i 14 predsednika resora, te data saglasnost predsedničkom kolegijumu na izbor Poverništva stranke u Beogradu na čelu sa poverenikom Aleksom Milnovićem.

Kako je odlučeno, dosadašnji predsednik Izvršnog odnora Ferid Bulić biće član predsedništva sa pozicije pomoćnika direktora Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Glavni odbor ove stranke jednoglasno je dao podršku predsedniku Usami Zukorliću za nastavak političkog kursa, a usvojene su izmene i dopune Statuta i Pravilnik o izborima za predstojeće stranačke lokalne odbore.

Fehratović: Postajem nestranačka ličnost

Narodni poslanik Jahja Fehratović saopštio je da postaje nestranačka ličnost, te da je ovim odlukama Glavnog odbora SPP “stavio tačku na svaku vrstu njegovog daljeg delovanja u tom ambijentu”.

On je u saopštenju za javnost, uz koje je okačio fotografiju članske karte sa brojem dva,  naveo da je taj stranački organ “preuzeo ovlašćenja Kongresa stranke i nelegalno pokušao da izvrši promene rukovodstva, suprotno Statutu”.

“Iste smatram ništavnim i najavljujem da ću protiv onih koji su učestvovali u ovome preduzeti odgovarajuće pravne korake. Stranka ideje koju smo osnivali, negovali, za koju smo izgarali i žrtvovali – na žalost u tom obliku više ne postoji. Svelo se na polje interesa, populizma, sitnih i prizemnih delovanja. Ja takvu stranku nisam utemeljivao niti u njoj delovao. Iz tog razloga, svaki vid daljeg rada u ovakvom okruženju više nema smisla“, napisao je Fehratović u saopštenju, koje je podelio na društvenim mrežama.

On je istakao da će kao vanstranačka ličnost izborni legitimitet narodnog poslanika, akademske kapacitete, javni kredibilitet i društveni angažman staviti isključivo u interesu svog naroda, Islamske zajednice i ciljeva ostvarenja vizije i misije pokreta koji je utemeljio i vodio muftija Muamer Zukorlić.

“Ostajem na istim stanovištima na kojima sam bio od kada sam deo ovog pokreta bez kalkulacija, kompromisa, partikularnih interesa i trulih dogovora. Nakon dugog razmatranja svih aspekata, strpljivosti i sagledavanja datih okolnosti, odgovorno tvrdim da smo došli do onog stadijuma na koji nas je naš osnivač više puta  upozoravao da, ako se ikada dogodi da ova stranka (SPP) postane kao druge dve sandžačke stranke, da će istu sam… Što se mene tiče, ne želim da rušim ono što sam pravio, ali neću ni da budem dio obestinjenja ove njegove sumnje“, saopštio je Fehratović.

U njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu stranke navodi se, između ostalog, da je od 2013. godine bio predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS), a da je na njenom čelu ostao do reformiranja ove partije u SPP.

A. Bajrović/Infolid

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Spp-rdnja
Spp-rdnja
11 mjeseci ranije

Što izgube funkciju,,odmah se okrenu protiv stranke.jedni su odmah izdajnici a drugi otpadnici.jedni ostaju na pravom putu i na emanetu,a drugi se drže emaneta i neče da ga izdaju.
od kako umrije hodza velikan,krenuli su nizbrdicom.a prava istina je da uzbrdicom nikad nijesu ni išli,samo su neukim ljudima u sandzaku bacali prašinu u oči,nalik na samiriju iz musaovog a.s.naroda.kad je vidaeo ono što drugi nijesu vidjeli.pa je uzeo šaku zemlje ispod izaslanikove stope i bacio je.a u duši mu je potekla zla misao.pa je od naroda uzeo zlatni nakit i napravio kip teleta od zlata,koje je davalo zvuk uz pomoc vjetra kao da riče.i onda je narodu izraela rekao,ovo je vaš bog,musa ga je zaboravio.i oni su mu povjerovali.
Iste paralele danas srećemo u sandzaku.stranka spp i njihov vodja velikan.imali su bukadziju,rikadziju,kojeg su slijedili.,srecom za narod sandzaka rikadzija umrije.i ostadose njegove pristalice kao narod musaov kad se musa vratio sa pločama i protjerao samiriju iz naroda.još uvojek ne mogu da se oporave i osvijeste.ne shvataju šta im se dešava.uzvišeni Allah kaže za musaov narod,da su još dugo poslije protjerivanja samirije i spaljivanja teleta, bili nadojeni kipom teleta.tako stanje svijesti i nadojenosti teletom(rikadzijom), je još uvijek prisutno u glavama njegovih pristalica danas po sandzaku.

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.