Husein Memić – Sramna odluka MUP-a

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova koji je objavio spisak primljenih kandidata na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, po konkursu od marta ove godine, a na osnovu odluke ministra reagovao je Husein Memić.

”Danas sam primio vijest da MUP Republike Srbije objavio spisak kandidata koji su primljeni na obuku za vatrogasno-spasilačku jedinicu.  Ono što pouzdano znam jeste da su preko 20 kandidata bili bošnjačke nacionalnosti i da NITI JEDAN nije primljen. Dakle, iz Novog Pazara, u kojem su Bošnjaci 70% stanovništva, od četiri kandidata NULA je Bošnjaka.

U Prijepolju, gde je preko 40% Bošnjaka, od dva primljena kandidata NULA je Bošnjaka. Pa čak ni u Tutinu, gde je 98% Bošnjaka, nije imalo mesta za jednog Bošnjaka.

Ovakva odluka je, u najmanju ruku sramna, ali ono što mene posebno brine, je činjenica da će ona imati dalekosežne posljedice na međunacionalne odnose u zemlji. Ovo je tipičan primjer diskriminacije po nacionalnoj osnovi i sa pravom proizvodi revolt među Bošnjacima.

Ja znam, svojim očima sam gledao i stajao rame uz rame sa hrabrim momcima koji su gasili požar u zgradi Bor u Novom Pazaru. Niko ne može da me ubedi da oni i njima slični ne bi bili dobri vatrogasci, da se ne bi na najbolji način nosili sa svim nesrećama koje se mogu dogoditi. Što je najvažnije, znam da bi bez razmišljanja utrčali u vatru, ne pitajući koje je nacionalnosti kuća koja gori.

Pozivam ministra, koji je napravio ovakav izbor, da revidira svoju odluku, da izabere najbolje ljude, prave zaštitnike svog naroda. Ukoliko to ne učini on će biti odgovoran za sve ono što ovakva nakaradna odluka može proizvesti” navodi se u saopštenju Huseina Memića.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

7 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Žetva
Žetva
1 godina ranije

Očigledno da je ovo rezultat vaše desetogodišnje saradnje sa SNS-om.
Sad sežnje šta de posejalo.

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
1 godina ranije

20 godina ste na vlasti i sve se to dešava, nije ovo prvi put, a pošto sad učestvuješ na izborima za BNV, bajagi si se setio za vatrogasce, a stotine radnih mjesta u državnim institucijama u Sandžaku zauzimaju Srbi godinama, bez ikakve tvoje reakcije, i uopšte reakcije SDP-a, i ne brukaj se, nego ćuti kao i do sad što ste ćutali i sve odobravali, zarad to malo ličnog šeićara.

Žetva
Žetva
1 godina ranije

Vidi,Esade Rahiću,ispeglaj ovo ako ikako možeš,a ti možeš da progutaš svašta,da ti bog pomogne

Bdz simpatizeri
Bdz simpatizeri
1 godina ranije
Odgovor za  Žetva

Jeste,.ovo je po rahiću demilitarizacija albanizacije bošnjaka…on ti se uhvatio nečega šta niko drugi u sandzak nevidi,osim njega.ka’ pijan plota…

Tutin321
Tutin321
1 godina ranije

Koliko je SDP doprineo ovoj diskriminaciji oko zaposljavanja,vidi se koliko osoba radi iz Raske po bolnici,banji i td.Da je ovo saopstenje Memica iskreno,pozdravio bih,ali pred same izbore,mnogo je providno koji je motiv.A imalo se vremena reagovati za ova 3 mandata na vlasti.

Žetva
Žetva
1 godina ranije

Pa upravo ti si sa svojim stranačkim pajtosima glasove bošnjaka poklonio ovom(i ostalim)ministru i ovlastio ga da radi ovo što radi.Žetva zavisi od setve.

Realno
Realno
1 godina ranije

Dok su pazarski policajci srpske nacionalnost lili krv za slobodu svoje zemlje, ispunjavajući svoju dužnost ,i suprostavili se agresuru na Kosovu i Metohiji, bošnjački policajci su kulirali, i bili na neplaceno, da bi se nakon toga vratili i naplatili sve sa kamatom, bez rizikovanja života za zakletvu koji su položili- Sve je to repriza događaja u bivšoj SFRJ, gde su oficiri i policajci koji su bili u službi,zabili kolac u srce zemlji za koju su polozili zakletvu. Tako da, pretpostavljam, povedeni islustvom iz prošlosti, vlast ove zemlje izvači pouke, i , za one koji ne priznaju obaveze prema ovoj zemlji, da sluze vojni rok, ide u rat, nego samo da prima decji dodatak, socijalnu pomoc, ima rezervu da ih prima u osetljive službe, kao što izraelci imaju prema palestincima. Da su verni svojoj zemlji , kao što je Kadirov prema Rusiji i da idu za svoju zemlju u rat, imali bi pretpostavljam i srazmeran broj u MUP-u i vatrogasnoj službi. To je moje iskreno mišljenje

7
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.