Bačevac u Skupštini Srbije – Nepravda u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanici Skupštine Srbije danas razmatraju izmene i dopune Zakona o ministarstvima, što je uvod u formiranje nove Vlade Srbije. Predlog izmena tog zakona podnelo je 148 poslanika, a njime je predvidjeno da buduća vlada ima 25 resora, odnosno dva više nego aktuleni kabinet premijerke Ane Brnabić.

U odnosu na aktulenu Vladu Srbije, u novoj vladi prema predlogu zakona umesto Ministarstva prosvete nauke i tehološkog razvoja postojaće Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Novo će, po predlogu, biti i Ministarstvo za javna ulaganja, dok će umesto ministarstava kulture i informisanja i trgovine, i turizma i telekomunikacija postojati Ministarstvo kulture, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo turizma i omladine i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Narodni poslanik dr Muamer Bačevac, podržao je predloženo zakonsko rešenje potencirajući strateško opredeljenje Vlade Srbije evropskim integracijama naglašavajući da Srbija u ovim trenucima mora imati stabilne partnere, kako spoljnopolitičke tako i ekonomske, a to suprije svega Evropska unija i zemlje regiona.

Bačevac se osvrnuo na dosadašnji izvanredan rad Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije koje je predvodio u prošlom mandatu vlade SDPS, posebno ističući rezultate u oblasti turizma.

On je pohvalio formiranje Ministarstva za turizam i omladinu, kao i nastavak rada Ministarstva za ljudska i manjinjska prava istakavši da se nastavku uspešne saradnje sa Odborom za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova čiji je Bačevac predsjednik.

On je naveo da će podaci popisa koji je upravo u toku pokazati i zumirati glavni problem koji manjinski narodi imaju u Srbiji a to je nedovoljna zastupljenost u državnim institucijama.

Kao paradigmu Bačevac je naveo rezultate nedavnog konkurasa za vatrogasce u kome  nijedan od 290 primljenih polaznika nije bošnjačke nacionalnosti.

”Statistika je neumoljiva, u Novom Pazaru u kome su Bošnjaci apsolutna većina, u vatrogasnoj jedinici od 44 zaposljena samo su četiri Bošnjaka”, rekao je Bačevac.

”Ta frustracija izazvana ovakvom nepravdom razarno djeluje na poverenje manjinskih naroda u svoju drzavu. Taj osjećaj neuvažavanja, nepriznavanja ličnih kvalitata i postignučća ljudi koji se nude da grade svoju zajedničku domovinu i njene institucije, djeluje kao atomska bomba  koja kompletno razara  međunacionalno poverenje kojke se brižljivo i dugotrajno gradi”, zaključio je Bačevac.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bego
Bego
3 mjeseci ranije

Nemoj Bacevac naljuticetise Rasim i Vucic

Zadnja izmjena 3 mjeseci ranije od Bego
Huso
Huso
3 mjeseci ranije

Idi Bacevac leci ljude za sta si kvalifikovan. Zar ne vidis da nisi dovoljno pismen i da ti je fond reci vrlo mali. Mucis se kad govoris. Nisi bate ti za politiku, kupi prnje i leci narod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker