Bačevac: Nema odustajanja od pobjede u “najfer” izborima u istoriji Novog Pazara

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Kandidat za narodnog poslanika Sandžačke demokratske partije (SDP) Muamer Bačevac izjavio je danas na konferenciji za novinare da SDP ostaje čvrst u ubjeđenju da su pobjednici lokalnih izbora u Novom Pazaru, naglašavajući da su otvoreni za svaku provjeru i razgovor.

“SDP je pobjednik ovih najfer izbora u istoriji izbora u Novom Pazaru. Zajedno sa koalicionim partnerima vrlo brzo ćemo formirati vlast, nastaviti razvoj grada onako kako smo obećali i onako kako umijemo i znamo,” najavio je Bačevac.

Odbacujući sumnje u regularnost izbora, Bačevac je izjavio da 40 odsto dobijenih glasova predstavlja obavezu, ali i demokratsko pravilo za formiranje vlasti. Istakao je političku otvorenost stranke, naglašavajući da se ne seća da je u istoriji države bilo ko dopustio ponovno prebrojavanje više od trećine izbornog materijala, kako je to učinila opozicija.

Na pitanje o četvrtku koji je obilježio drugi protest u vezi sa izbornim rezultatima, Bačevac je nazvao taj dan “jednim od tužnijih za sve žitelje grada”. Istovremeno, izrazio je želju za političkom stabilnošću, pluralizmom i otvorenim dijalogom.

“Jučer je bio jedan od tužnijih dana za sve građane ovog grada.Ponovo smo imali strašne scene na našim ulicama. Vidjeli ste divljanje, napad na redare, na policiju. Jedan predstavnik SPP iz Sjenice napao je i udario policajca, bez ikakvog povoda. Došlo je do sukoba između njih, skoro prerastao u ozbiljan sukob između simpatizera dvije stranke. Simpatizer i visoki član SPP napao je simpatizera iz, čini mi se, Salakovca. To su nemile scene i nešto protiv čega se borimo već 15 godina koliko smo na vlasti”, rekao je Bačevac.

Na pitanje o pozivu lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina da se srpske stranke ne miješaju u spor između bošnjačkih stranaka, Bačevac je odgovorio: “To je izjava u stilu gospodina Ugljanina: ni za vrat, ni za rep”.

Bačevac je najavio i da će podneti pet krivičnih prijava zbog toga što je predstavnik GPS prilikom gostovanja na jednoj televiziji pokazao fotografije, kako je rekao, dobrih i časnih ljudi iz Novog Pazara dovodeći ih u vezu sa kriminalom.

“Dobre i časne ljude, koji nemaju nikakve veze sa lošim delom, koji nemaju ni prekršajnu prijavu optužio je za najveći kriminal i izjednačio sa ‘Belivukovom grupom’, koja ubija ljude i melje ih u mašinama”, naglasio je Bačevac.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sam
Sam
4 mjeseci ranije

Čim se ovako izražavaju,i koriste ofe fraze “najfer izbori u ISTORIJI”…zapamtite da su tu velike pljačke napravili. To je nauka dokazala,taj “psihološki fenomen lopova i njegovog pravdanja”.

Istina
Istina
4 mjeseci ranije

Sram te bilo

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.